Економија - Наслови

Економија / Наслови Влада продужила привреди стару цену струје још месец дана
БЕОГРАД: Влада је на данашњој седници, у циљу спречавања последица које које би увећана цена електричне енергије на берзама имала на укупно тржиште у Србији, донела Закључак о регулисању међусобних права и обавеза између ЕПС -а и купаца струје на комерцијалном тржишту (предузећа), којим се свим купцима којима истиче уговор 30. новембра омогућава продужење важења тог уговора до 31. децембра.
Економија / Наслови Реални привредни раст Србије 7,7 посто у трећем кварталу
БЕОГРАД: Реални раст бруто домаћег производа (БДП) Србије у трећем кварталу 2021. године износио је 7,7 посто на годишњем нивоу, објавио је Републички завод за статистику.
Економија / Наслови Цена гаса у галопу, попела се на 1.174 долара за 1.000 кубика
МОСКВА: Цена гаса у Европи наставила је успон на данашњем трговању напредујући са јутрошњег нивоа од 1.146 долара на преко 1.170 долара за хиљаду кубних метара, први пут од 17. новембра, извештава Тас с позивајући се на податке са лондонске ИЦЕ берзе.
Економија / Наслови Међуљудски односи и зарада најбитнији за одабир посла
БЕОГРАД: Добри међуљудски односи су и даље најбитнији фактор за одабир будућег послодавца у Србији, наводи се у истраживању које је портал Инфоструд послови спровео заједно са партнерским сајтовима за запошљавање из Хрватске, Босне и Херцеговине, Македоније и Словеније.
Економија / Наслови Зауставити рекетирање и уцене власника парцела
Републички геодетски завод дао је недавно упутство свим катастрима које се односи на то како да препознају случајеве злоупотребе захтева за забележбу и ургентним реaговањем спречи уцењивање власника парцела.
Економија / Наслови За 71 предузетницу у Војводини 13 милиона динара
Женама предузетницама јуче је у холу Покрајинске владе уручен 71 уговор у вредности од 13 милиона динара.
Економија / Наслови Обвезнице катапултирале промет на Берзи на 2,74 милијарди динара
БЕОГРАД: Почетак трговачке недеље на Београдској берзи донео је експлозиван раст промета захваљујући трговању државним обвезницама, док је активност на тржишту акција била уздржана, а индекси су се задржали на ранијим нивоима.
Економија / Наслови СПОС о лажним пчеларима и прекобројним кошницама
БЕОГРАД: Савез пчеларских организација Србије (СПОС) јавно је изнео сумње да међу 1,55 милиона обележених кошница има лажних, као и да има знатно мање пчелара од 30.477 колико је званично пријављено.
Економија / Наслови Немцима фали 400.000 радника, а траже их и у Србији
Последњих неколико година у целом свету недостају радници одређених струка, а потреба за радном снагом, практично, свих профила је стална и не јењава.
Економија / Наслови Плате код државе јаче од републичког просека
На висину просечне плате запослених утиче много фактора, пошто она представља слику свих исплаћених зарада у току једног месеца и израчунава се на основу износа обрачунатих зарада и броја запослених.
Економија / Наслови Апатинтранс купио већински пакет акција Севетранса
СОМБОР: Апатинтранс је за 65 хиљада евра купио државни пакет акција и постао нови већински власник сомборског Севертранса, објавило је Министарство привреде.
Економија / Наслови Брнабић: Нису пенали, већ формула у односу на радни век
БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић појаснила је вечерас ситуацију у вези са пеналима за оне који оду у превремену пензију и навела да то мора бити решено, али да се тражи начин који ће бити фер и према онима који су касније отишли у пензију.
Економија / Наслови Молдавија платила "Гаспрому" дуг за гас
КИШИЊЕВ: Молдавска гасна компаније „Молдавијагас“ саопштила је данас да је „Гаспрому“ плаћен дуг за гаса од 74 милиона долара.
Економија / Наслови Русе ухватила крипто грозница
МОСКВА: Укупан годишњи обим трансакција у криптовалутама које су у 2021. обавили руски грађани износи пет милијарди долара, према најновијим подацима руске централне банке.
Економија / Наслови Курс динара према евру у понедељак 117,5814
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у понедељак, 29. новембра, 117,5814 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Порез да не умањује повећање зарада, проширити обухват за плаћање  
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас на скупштинском Одбору за финансије да је порез на имовину у локалним самоуправама већи зато што је скоро свуда у Србији порасла цена квадрата и да је фер да се плати већи порез ако је због улагања локалне самоуправе порасла вредност квадрата.
Економија / Наслови Секретар Иванишевић на 8. Међународној конференцији о туризму и угоститељству
НОВИ САД:  Свечана сала Хотела "Парк" данас је била место окупљања око 500 учесника, почасних гостију и студената туризмологије и хотелијерства, поводом свечаног отварања овогодишње, осме Међународне конференције студената туризма и хотелијерства – МЕКСТ 2021.
Економија / Наслови Страх од новог соја вируса покосио и цене нафте
ЛОНДОН: Цене нафте су пале данас за више од 5,0 одсто на двомесечни минимум, пошто је нова варијанта вируса ковид-19 унела страх и забринутост међу инвеститоре да би у првом кварталу 2022. могло да дође до знатног вишка понуде.
Економија / Наслови Србији оквиром за сарадњу са Светском банком 1,2 милијарде долара
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали разговарао је данас са директором Канцеларије Светске банке у Београду Николом Понтаром о оквиру за сарадњу са Србијом (ЦПФ) од 2022. до 2026. године, којим је за Србију предвиђено издвајање од 1,2 милијарде долара, саопштило је Министарство финансија.
Економија / Наслови Покрајинско признање додељено Нектар групи
Покрајинско признање у области привреде „Лазар Дунђерски“ додељено је Нектар групи. Награду је примила Ана Радун, члан Управног одбора Нектар групе на синоћној свечаности у Новом Саду поводом доделе  традиционалних покрајинских награда и признања.
EUR/RSD 117.5738
Најновије вести