Економија - Наслови

Економија / Наслови За 42.000 радних места лане било 228.000 кандидата
НОВИ САД: Претходна година је по много чему другачија него било која раније. Наиме, од половине марта у Србији, као и у целом свету, проглашена је пандемија вируса ковид-19, због које су многи сектори, и то не само у области туризма и угоститељства, практично, стали.
Економија / Наслови За три године на рекама потонуло 12 бродова
НОВИ САД: Теретни број натоварен са 700 тона шљунка потонуо је пре три дана у Гајском рукавцу у близини Ковина. На срећу, нико од чланова посаде брода није страдао, осим што је причињена материјална штета које се не огледа само у томе што је уништен грађевински материјал већ што ни теретни брод више неће бити у функцији.
Економија / Наслови УЗПВ: Објављена „црна листа” трговаца на „Инстаграму”
НОВИ САД: Удружење за заштиту потрошача Војводине (УЗПВ) објавило је „црну листу” од 97 интернет трговаца који се рекламирају на „Инстаграму”.
Економија / Наслови Динар у петак без промене, курс 117,5762
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у петак 117,5762 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Холандски авио-превозник КЛМ укида још 1.000 радних места
АМСТЕРДАМ: Авио-компанија КЛМ, холандска подружница Ер Франса, саопштила је данас да ће укинути додатних 1.000 радних места ове године и изразила противљење према плановима владе да се као обавеза уведе захтев да се сви путници тестирају на ковид-19 пре лета за Холандију.
Економија / Наслови За мала и средња предузећа две милијарде динара бесповратно
БЕОГРАД: Влада Србије је на данашњој седници усвојила четири програма финансијске подршке Министарства привреде малим и средњим предузећима за које је издвојено две милијарде динара.
Економија / Наслови Пад БДП Србије око један одсто, најбољи у Европи
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је Србија имала пад БДП-а око један одсто у 2020. години, да ће се прецизна цифра знати тек када се скупе сви резултати, али да ћемо свакако по томе имати најбољи резултат у Европи.
Економија / Наслови Мали: О решењу за фриленсере за седам дана
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да се разговори са представницима фриленсера о наплати пореза одвијају у добром смеру и да ће за недељу дана, након још неколико састанака, бити изнето решење за њих.
Економија / Наслови Стопирана државна помоћ Барској и Црногорској пловидби
ПОДГОРИЦА: Црногорска Агенција за заштиту конкуренције је наложила стопирање даље исплате државне помоћи Барској и Црногорској пловидби, објавио је министар финансија и социјалног старања, Милојко Спајић.
Економија / Наслови Мали потписао споразум за почетак активност ДФЦ у Србији
БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали и амбасадор САД у Србији Ентони Годфри потписали су данас Међудржавни споразум о подстицању инвестиција, који је предуслов за отпочињање активности америчке Међународне развојне корпорације (ДФЦ) у Србији и потврда да се споразум из Вашингтона и даље примењује.
Photo
Економија / Наслови Постављају се шине у тунел, равна терен око вијадукта у Чортановцима
НОВИ САД: Градња двоколосечне пруге за возове брзине до 200 километара на час на деоници Стара Пазова – Нови Сад улази у завршницу, тачније до краја ове године требало би, према уговору, да буде готова.
Економија / Наслови Стан у „Београду на води” отишао за 1,5 милион евра
НОВИ САД: Тржиште некретнина Србије у последњем кварталу 2020. године било је вредно 1,329 милијарде евра, било је 14.900 уговора о промету, а најскупља је била кућа у Београду од 1,85 милион евра, док је за три милиона евра продат комплекс у Сопоту, наводи се у кварталном извештају Републичког геодетског завода.
Економија / Наслови Рударство шанса за развој: Под земљом чучи 200 милијарди долара
НОВИ САД/БЕОГРАД: Вредност потврђених резерви минералних сировина у Србији је близу 200 милијарди долара и задатак државе је да створи услове да се рударство развија, али тражимо да држава и грађани имају корист од тога, кроз здраву животну средину, веће приходе, запосленост и квалитетне инвестиције, изјавила је  министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.
Економија / Наслови Рекордан пораст вредности на америчкој берзи
ЊУЈОРК: На Њујоршкој берзи вредност деоница данас је рекордно порасла.
Економија / Наслови Динар стабилан према евру, курс у четвртак 117,5757
БЕОГРАД: Званични средњи курс динара према евру износиће у четвртак 117,5757 динара за евро, што је незнатна промена у односу на данас, објавила је Народна банка Србије.
Економија / Наслови Грађани неће плаћати трошкове одржавања бројила
БЕОГРАД: ЕПС Дистрибуција је као оператор дистрибутивног система у Србији, у складу са Законом о енергетици, дужна да од корисника преузме мерне уређаје, јер су они по истом закону део дистрибутивне електроенергетске мреже.
Економија / Наслови На аеродрому у Београду 70 одсто мање путника
БЕОГРАД: Због пандемије је број путника на Аеродрому "Никола Тесла" током 2020. за око 70 процената мањи него 2019, а број комерцијалних летова је преполовљен, званични су подаци добијени од управе београдске ваздушне луке.
Економија / Наслови Грци преузели хрватског нафтног дистрибутера Апиос
ЗАГРЕБ: Грчка компанија Корал објавила је данас да је закључила споразум о преузимању 75 посто удела у фирми Апиос, хрватском нафтном дистрибутеру који има 26 бензинских станица у Хрватској.
Економија / Наслови Сарадња привредних комора Војводине и Александрије
НОВИ САД: Представници Привредне коморе Војводине и Привредне комора Александрије потписали су данас споразум о сарадњи на онлајн конференцији на којој су представљени потенцијали за будућу сарадњу пословних заједница.
Економија / Наслови Рад од куће: Радницима иста права као да долазе у фирму
НОВИ САД: Управа Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за безбедност и здравље на раду израдила је Водич за безбедан и здрав рад од куће.
EUR/RSD 117.5762
Најновије вести