Економија - Наслови

Економија / Наслови Милић: Отпуштање спорадично, а неке компаније и нуде посао
Пандемија коронавируса и ванредно стање, које у Србији траје око месец дана, довело је до великих промена у жвоту и раду свих грађана.
Економија / Наслови Утицај пандемије вируса Ковид 19 на тржиште рада у Србији
БЕОГРАД: Истраживање "Инфостуда" показује да је од укупног броја запослених испитаника њих 12 одсто остало без посла услед избијања епидемије, док од запослених који су и даље у радном односу, 70 посто свој посао обавља несметано, али 30 процената њих је под утицајем послодавца морало да узме годишњи одмор, боловање, плаћено или неплаћено одсуство.
Економија / Наслови Почела исплата пензија са додатком од 4.000 дин
БЕОГРАД: Исплата пензије за март за пензионере из категорије запослених почела је данас, уплатом на текуће рачуне у пословним банкама и ЈП Пошта Србије за исплату на кућне адресе, саопштио је Министарство за рад.
Економија / Наслови Боинг разматра потенцијално смањење радне снаге за 10%
ЧИКАГО: Боинг разматра план смањења радне снаге за око 10 одсто, који би могао да укључи добровољни одлазак уз отпремнине, превремено пензионисање, али и присилне отказе, објавио је Волстрит џорнал.
Економија / Наслови Корона избацила 226 милијардера са Форбсове листе
ЊУЈОРК: У првој половини марта 226 особа је изгубило статус милијардера услед економског слома изазваног коронавирусом, наводи "Форбс". 
Економија / Наслови Што бржа имплементација економских мера државе
БЕОГРАД: После кризе промениће се навике потрошача и убрзати трансформације пословања али неће нестати људски контакт па је док траје пандемија вируса Ковид-19 за Србију је важно да се што пре имплементирају економске мере јер се тако смањују последице по предузећа, закључено је на онлајн конференцији Српске асоцијације менаџера у сарадњи са ИЦТ хабом.
Економија / Наслови НБС: Банке ће поново звати оне који ће пензију примити на адресу
БЕОГРАД: Банке ће поново контактирати кориснике који су се определили за исплату пензије на кућну адресу, саопштила је Народна банка Србије уочи сутрашње исплате пуног износа пензије за март месец и помоћ од 4.000 динара.
Економија / Наслови Светска банка: Инфлација у СРБ биће стабилна 1,9%, дефицит 2 одсто
ВАШИНГТОН: Светска банка процењује да ће инфлација у Србији ове године остати стабилна и да ће износити 1,9 процената, док буџетски дефицит види на нивоу од 2,8 процената БДП-а.
Економија / Наслови Русија и ОПЕК данас одлучују о судбини цена нафте
ВАШИНГТОН: Чланице Организације земаља извозница нафте (ОПЕК) и Русија окупиће се преко видеоконференције на хитном састанку на којем ће главна тема бити даље смањење производње нафте, с обзиром на то да цене овог енергента падају од марта ове године.
Економија / Наслови Трајање кризе важно за опоравак привреде
Пандемија коронавируса у привреди практично свих земаља света проузрокује велике проблеме, а колики ће они бити зависи од тога колико ће та ситауција трајати, од тога како ће се привреде прилагодити, те реаговања држава на њу.
Економија / Наслови НБС смањила референтну каматну стопу на 1,5%
БЕОГРАД: Извршни одбор Народне банке Србије одлучио је на данашњој седници да додатно снизи референтну каматну стопу на ниво од 1,5 одсто, како би умањио негативне ефекте вируса корона (Ковид-19) на привредну активност и истовремено обезбедио одржавање инфлације у границама циља у средњем року.
Економија / Наслови Кључ опстанка фирми је у дигиталној трансформацији
БЕОГРАД: Пандемија корона вируса показала је да предузећа, посебно микро, мала и средња, која до сада нису ухватила корак са дигиталном трансформацијом, имају проблеме у тренутном пословању јер велики број запослених ради од куће.
Економија / Наслови Србији предвиђен мали пад БДП-а од 0,5 одсто у 2020.
ВАШИНГТОН: Светска банка прогнозира да ће бруто домаћи производ Србије у 2020. години забележити пад од 0,5 процената због негативних ефеката пандемије кронавируса на економску активност, што је вишеструко мање од пада који та финансијска институција предвиђа за Европу и поједине земље у региону.
Економија / Наслови Све се више хране прода на интернет пијацама
Онлајн продаја хране у Србији у последњих неколико недеља у време ванредног стања због епидемије коронавируса расте, али је питање да ли ће ипак утицати на промену навика купаца и да ли ће после кризе наставити раст.
Економија / Наслови Вирус би могао да гурне пола милијарде људи у сиромаштво
ЛОНДОН: Економске последице кризе због епидемије корона вируса могле би да повећају сиромаштво код пола милијарде људи на свету.
Економија / Наслови Русија постигла нафтни споразум са ОПЕК-ом
МОСКВА: У оквиру споразума који је постигла са земљама ОПЕК-а, Русија је изразила спремност да за 14 одсто смањи производњу нафте, односно за 1,6 милиона барела дневно, саопштио је данас неименовани званичник руског министарства енергетике, преноси ТАС.
Економија / Наслови Банкари поздравили мере владе, траже брзо спровођење
БЕОГРАД: Представници банкарског сектора поздрављају доношење мера за подршку привреди, а инсистирају на што хитнијем успостављању правног оквира за њихово спровођење и сталној комуникацији привреде са властима. 
Економија / Наслови Фискални савет: Владина подршка привреди оправдана
БЕОГРАД: Фискални савет је дао данас позитивно мишљење о владином пакету мера подршке привреди, ради ублажавања последица кризе коронавируса. 
Економија / Наслови Мали: Разрешена отворена питања, у понедељак позив привредницима
БЕОГРАД: На данашњем састанку Координационог тела за имплементацију Програма економских мера разрешена су сва отворена питања па се очекује да ће на седници Владе Србије у петак бити усвојен одговарајући правни оквир како би од понедељка могао да се упути позив привредницима да се пријаве за мере помоћи државе.
Економија / Наслови Булатовић: Проверава се стање у Јури, након тога одлуке
НИШ: Група радника нишког погона јужнокорејске фирме "Јура" од јутрос протестује испред фирме и наводе да не желе да раде јер су у страху од заразе, имају тешке услове за рад, а осим тога жале се да им нису набављене маске, рукавице и дезинфекциона средства.
EUR/RSD 117.5894
Најновије вести