Економија - Наслови

Економија / Наслови Чадеж с пиварима о предлозима за опоравак пословања
БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије марко Чадеж, разговарао је с представницима Удружења пивара Србије о изазовима са којима је, у време пандемије Ковид 19, суочена индустрија пива, као и о предлозима и иницијативама за опоравак и стабилизацију пословања ове привредне гране.
Економија / Наслови Грађани до сада послали 35.000 коверти за наградну игру
БЕОГРАД: Грађани Србије послали су већ 35.000 коверти са фискалним рачунима и слиповима за наградну игру ”Узми рачун и победи 2020“.
Економија / Наслови Дума ратификовала споразум са Србијом
МОСКВА: Руска државна Дума је ратификовала данас споразум са Србијом о слободној трговинској зони између Евроазијске економске уније (ЕАЕУ), пренео је ТАСС.
Економија / Наслови Српски маскомати "прескачу границу", ускоро у БиХ и Бечу
БЕОГРАД: Маскомат који је у време Короне развила српска фирма "365 АДС" наредних дана креће у извоз за Босну и Херцеговину и Аустрију.
Економија / Наслови Систем ЕПС-а стабилан уз примену свих мера против короне
БЕОГРАД: Целокупан систем Електропривреде Србије функционише стабилно и поуздано снабдева струјом грађане и привреду уз примену свих мера у у борби против корона вируса, речено је за Танјуг у ЕПС-у.
Економија / Наслови После Брегзита британске фирме окренуће се Западном Балкану
БЕОГРАД: Председавајући Британско-српске трговинске коморе Дејвид Линдсмен изјавио је данас да ће се после Брегзита Уједињено Краљевство фокусирати на тржиште као што је Западни Балкан.
Економија / Наслови Корона за сада не повећава број ненаплативих зајмова
Банкарско тржиште у Србији је стабилно, ликвидно и капитализовано и не очекујем пораст ненаплативих кредита, каже генерални секретар Удружења банака Владимир Васић поводом упозорења Бундесбанке да су сада банке на удару кризе изазване корона вирусом.
Економија / Наслови Владимир Вучковић напустио Фискални савет
БЕОГРАД: Владимир Вучковић више није члан Фискалног савета, потврдио је данас Танјугу председник Фискалног савета Павле Петровић.
Економија / Наслови РАД У ПАНДЕМИЈИ За 17 одсто мање огласа за посао, најтраженији продавци
БЕОГРАД: Криза изавана пандемијом утицала је на тржиште рада у мери да је у првих осам месеци ове године забележен пад у броју огласа за посао од 17 одсто у односу на исти период прошле године, објавио је портал Послови Инфостуд.
Економија / Наслови Хуавеи: Разочарани смо одлуком Шведске која је без основа
БЕОГРАД: Компанија Хуавеи је изненађена и разочарана због одлуке шведске Управе за телекомуникације, којом је фактички забрањено коришћење 5Г опреме те компаније у Шведској.
Економија / Наслови Мали: Ускоро излазимо са процентом повећања плата
БЕОГРАД: Наредних дана биће познато колико ће бити повећање плата у јавном сектору идуће године, најавио је данас министар финансија Синиша Мали и поручио да је јавни дуг под котролом и да је тренутно на 57 одсто БДП-а.
Економија / Наслови Кинески јуан најјачи у претходних 27 месеци
ПЕКИНГ: Централна банка Кине подигла је данас вредност валуте јуан на највећи ниво у претходних 27 месеци, након успеха на берзи дан раније, пренео је Ројтерс.
Економија / Наслови Без пензије и социјалног ради 10.000 кућних помоћница
Процењује се да у Србији више од 55.000 домаћинстава у просеку годишње ангажује раднике за кућне послове привремено или повремено као и да око 10.000, углавном жена, те послове ради годинама, а да нису пријављене и не иде им радни стаж.
Економија / Наслови Колики ће дефицит имати европске земље и где је ту Србија?
БЕОГРАД:  Ниједна европска земља, због кризе изазване пандемијом вируса корона, неће ову годину завршити са суфицитом у буџету, а према пројекцијама ММФ, највеће економије имаће и највећи фискални дефицит у буџету.
Економија / Наслови Закоњшек: Железнички Коридор 10 у Србији је кичма Балкана
БЕОГРАД: Железнички Коридор 10 у Србији је кичма Западног Балкана, каже директор Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матеј Закоњшек и наводи да ће приоритет бити улагање управо у тај вид повезивања у региону.
Економија / Наслови Британски Минеко отвара рудник олова и цинка у Рашкој
ЛОНДОН: Британска компанија Минеко (Mineco Limited), наставља да инвестира у рударство у Србији отварањем још једног рудника олова и цинка у Рашкој области, саопштено је данас из ове компаније.
Економија / Наслови ФЦА: Наставља се велика кампања "Фиат Рестарт"
БЕОГРАД: Због великог одзива грађана компанија ФЦА Србија наставља кампању Фиат Рестарт којом су омогућене економске погодности за куповину новог возила при рециклирању аутомобила и замене старог за ново Фиат возило, саопштено је данас.
Економија / Наслови КМГ Трудбеник у стечају продаје 22 стана у Београду
БЕОГРАД: Станови у Београду власништво КМГ Трудбеник у стечају понуђени су на продају, а јавно надметање биће одржано 23. новембра, објавио је данас стечајни управник.
Економија / Наслови Просечна старост аутомобила у Црној Гори 16 година, Србији 17,1 а у ЕУ 10,8
ПОДОГОРИЦА: Просечна старост регистрованог возила у Европској унији је 10,8 година, а у Црној Гори 16.
Економија / Наслови Око 30.000 грађана тражи да им банке врате паре
Српски судови затрпани су с око 30.000 тужби грађана против банака од којих траже повраћај новца узетог а конто трошкова обраде кредита, кажу у Удружењу „Ефектива”, док у Народној банци Србије и Удружењу банака Србије сматрају да је наплата тих трошкова законита.
EUR/RSD 117.5802
Најновије вести