Смрт Новосађанке у Америци остаће мистерија

Полиција у америчком градићу Фортуна у Калифорнији затворила је истрагу смрти Новосађанке Драгане Шолаје (25). Поручник Мет Еберхард саопштио је да је полиција дошла до закључка да она није убијена и да ниједна кривична пријава неће бити подигнута, што је изазвало бес бројних Американаца.
dragana solaja, facebook
Фото: Facebook

Драгана је из Србије отишла у Америку да студира хотелијерство, међутим, у априлу је њена цимерка пријавила њен нестанак, а пролазници су је пронашли 11. априла без свести на улици у градићу Фортуна, чак 5.000 километара даље од Мајамија, где је живела с другарицом. Неколико сати касније Драгана Шолаја је у болници преминула, преносе медији.

Спровођена је истрага о томе како се млада Новосађанка нашла у Фортуни, проблематичном граду у Америци, и то на прагу непознате особе.

Пријатељи и породица те девојке били су шокирани вешћу о њеној смрти, говорили су да је била добра и вредна, и да не схватају шта се догодило.

Поручник Еберхард саопштио је да је Драгана преминула од прекомерне дозе „мета”, психоактивне дроге која је јефтинија и опаснија од хероина и кокаина. То је изазвало негодовање у јавности јер неће бити утврђено ко је несрећну девојку оставио да умре на улици.

– Истрага је затворена – рекао је Еберхард. – Неће бити подизања оптужница јер нисмо пронашли ниједан доказ да је неко други изазвао њену смрт. То је била страшна последица узимања „мета”.

У коментарима на текстове о преминулој Новосађанки многи су рекли да сматрају да је истрага затворена тако брзо јер Драгана није Американка.

„Гага, лепотице наша, ми знамо да ниси то себи могла урадити. Знамо колико си била паметна и колики си била човек. Нека они причају своју причу, никада им нећемо поверовати. Ми смо, Гага, већ знали да ће се истрага тако завршити. То је страни свет, који ни на карти не зна где је наш Нови Сад и Србија. Тебе су нам одузели и нису нам дали ни наду да ће неко одговарати за твоју трагичну смрт”, пише у коментару који је потписан с „Пријатељ”.

Детектив који води случај Рајан Ричардсон рекао је да је полиција у 6.50 сати добила позив станара који је малтене на свом кућном прагу затекао њему непознату девојку.

– Станар, иначе бугарског порекла, рекао је да је она била на трему куће – казао је Ричардсон.

Како кажу у полицији, особа која је пријавила сумњиви случај рекла је да је девојка изгледала омамљено.

Како је су појединим медијиа у Србији потврдили извори из истраге, обдукција је показала да је Драгана преминула највероватније омамљена неком врстом опијата за који се и даље утврђује шта је, и како је доспео у крвоток несрећне девојке.

Еберхард је рекао да је Драгана, када је полиција стигла на лице места, била у кући, али да је Бугарин који у њој живи, рекао да она ту није становала.

– Не знамо да ли ју је неко ту оставио или је дотле сама дошла. Истрага треба да покаже на који начин је девојка дотле стигла ако је заиста била под дејством толике количине опијата, за коју још није познато ни ког је порекла – казао је Еберхард.

С. Х. Д.

EUR/RSD 118.0594
Најновије вести