Неће да открије ко га је упуцао и где

Мушкарац Душан С. (32) пронађен је у уторак увече око 20 часова у аутомобилу „алфа ромео” на Руменачком путу 86 у Новом Саду с тешком повредом нанетом ватреним оружјем.
Mladić sa prostrelom ranom zatečen u ulici Rumenači put kod Matijevića Foto: Dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Њега је у колима испред Месне индустрије „Матијевић” приметио радник обезбеђења и позвао полицију и Хитну помоћ, незванично сазнаје „Дневник”.

Душан С. је  колима Хитне помоћи превезен у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где су нам потврдили да је примљен 32-годишњи мушкарац с тешким прострелним ранама на десној потколеници.

Пацијенту је урађена комплетна дијагностика, оперисан је и стабилног је општег стања.

– Постоперативни период тече уредно, без знакова компликација и наставља се интензивни конзервативни третман у Ургентном центру – каже пи-ар Клиничког центра Војводине Синиша Кнежевић.

Душану С. је децембра 2009. године изречена казна од четири године затвора због наношења смртоносних повреда Новосађанину Игору Павлову јула те године

По првим незваничним сазнањима, Душан С. је, иако тешко рањен, возио аутомобил, а када више није могао, зауставио га је.

Истрага је у току, а још увек није познато где је упуцан и ко му је нанео прострелну рану. „Дневник” сазнаје да Душан С. неће да сарађује с полицијом, која интензивно трага за нападачем или више њих.

Душан С. је одраније познат полицији. По подацима до којих смо дошли, има 17 кривичних пријава и осам осуда. Једна од њих је за убиство фризера Игора Павлова (29) из Новог Сада, који је брутално убијен 2009. године у близини термалних базена у Бечеју.

Подсетимо, Павлов је претучен насмрт и остављен да лежи на путу, у локви крви. Полиција је након анонимне дојаве да у непосредној близини термалних базена у локви крви лежи беживотно тело, на лицу месту затекла крвавог младића како лежи на земљи, свега неколико метара од улазне капије у базен. Несрећном младићу је лице било унакажено од батина. Био је изударан до непрепознатљивости и није давао никакве знаке живота.

Дванаест сати након убиства новосадска полиција је испред зграде у Пушкиновој улици пресрела и ухапсила Душана С., који је, по наводима медија, био познат као незванични вођа бечејске нарко-групе која је практично покривала наркотицима, у то време, пола Војводине.

Наводно је својевремено био умешан и у пуцњаву у Косовској улици, где је рањен из ватреног оружја. 

Душану С. је децембра 2009. године изречена казна од четири године затвора због наношења смртоносних повреда Новосађанину Игору Павлову. Образлажући пресуду, судија Дрецун је рекао да је утврђено да је Душан С. 17. јула у Бечеју Павлову нанео тешке повреде са смртним исходом.

Павлов, који је радио као фризер у салону „Студио 69” у Новом Саду, и Душан С., били су пријатељи и отишли су у Бечеј. Посетили су неколико локала и пили, а обојица су имали по један и по промил алкохола у крви.

Павлов се, како је током суђења тврдио Душан С., неприлагођено понашао, због чега је у једном од локала реаговало обезбеђење. Душан С. га је наводно смиривао. Двојица пријатеља напољу су наставила да се расправљају, а када је Павлов ошамарио Душана и опсовао га, овај је почео да га туче.

Е. С. Х.

EUR/RSD 117.9612
Најновије вести