Одложен поновљени процес петорици за диловање дроге у Новом Саду, осуђеним на 36 година затвора

У новосадском Вишем суду одложен је поновљени главни претрес петорици окривљених за продају веће количине наркотика, који су првостепено осуђени у фебруару прошле године на 36 година затвора.
Sud u Novom Sadu/Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

На рочиште нису дошла двојица бранилаца, који су јавили суду пред суђење да имају здравствених тегоба, а првоокривљени се није сложио с тим да се ван главног претреса саслушају тројица присутних сведока. Београђанима Горану Јовићу, Миодрагу Николићу, Зорану Симићу, као и Суботичанима Влатку Филипоском и Обраду Ђиновићу, приписује се продаја укупно око 100 грама кокаина и пет килограма марихуане.

Подсетимо, након што је Апелациони суд укинуо пресуду, пред већем су у поновљеном поступку сведочили оперативци СБПОК-а МУП-а који су учествовали у акцији лишења слободе осумњичених и форензичари Министарства унутрашњих послова.

Иначе, по ранијим наводима новосадског Вишег суда, током кривичног поступка утврђено је да су од августа 2017. године до 30. октобра исте године Горан Јовић, Миодраг Николић, Влатко Филипоски и Обрад Ђиновић продавали марихуану и кокаин, чиме су извршили кривично дело неовлашћеног стављања у промет опојне дроге. Они су осуђени на дугогодишње затворске казне, конкретно, Горан Јовић на девет година затвора, Миодраг Николић на осам, Зоран Симић и Влатко Филипоски на по шест, а Обрад Ђиновић на седам година и шест месеци.

Истом пресудом продужен је притвор Јовићу, Николићу, Симићу и Филипоском, који ће трајати до упућивање оптужених у Завод за извршење кривичних санкција, док је Обраду Ђиновићу продужена мера забране напуштања стана уз примену електронског надзора и забрану коришћења телефона и интернета, која ће трајати најдуже до правоснажности пресуде, односно до упућивања оптуженог на издржавање кривичне санкције.

За наставак поновљеног суђења  први слободан термин за све странке пронађен је 11. марта, када је планирано извођење доказа саслушањем сведока.

М. В.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести