Вулин: У кући страве нађени нови докази против Беливука

„Припадници Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал не прекидају са радом на расветљавању злочина које су починили припадници клана Беливук - Миљковић.
њ
Фото: МУП

У склопу наше истраге, након разговора са значајним бројем припадника овог клана, дошли смо до информација које су нас одвеле до тајне собе која се налази у кући у Ритопеку“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин који је обишао просторије Полицијске Управе за град Београд у којима је изложено новозаплењено оружје и експлозив у кући у Ритопеку, која је припадала члановима клана Беливук - Миљковић.

„У тој кући довођени су људи који су на најсуровији и најмонструознији начин убијани. У склопу те куће пронађена је и тајна просторија, врло вешто и ефикасно сакривена, до које можда не бисмо дошли да није било оних који су били спремни да поделе ту информацију са нама и у којој смо пронашли застрашујуће велику количину наоружања, више од 10 килограма разних врста експлозива, припремљених и спремних да буду активирани. У тој просторији смо пронашли и индустријске машине за млевење меса, за млевење костију. Припадници наших форензичких тимова раде на истраживању биолошких трагова којих има у великој количини“, истакао је министар Вулин.

Фото: МУП

Министар је додао да је Тужилаштво за организовани криминал веома задовољно квалитетом и садржином материјалних доказа који, без сваке сумње, објашњавају и указују на то шта су радили чланови ове организоване криминалне групе. Министар Вулин је поручио јавности да не дозволе да било ко покуша да релативизује ово што је пронађено и што се открива, и да нико не покушава да ово представи као политички или навијачки обрачун. „Ово је обрачун са најозбиљнијом организованом криминалном групом још од Земунског клана. Ово је обрачун са људима који су на најмонструознији начин убијали друге људе, ово је обрачун са људима који су имали такву количину наоружања и експлозива, да су били у стању да воде прави сукоб готово и са државом“, нагласио је министар Вулин.

Фото: МУП

Министар полиције се захвалио припадницима МУП-а, БИА и Тужилаштву за организовани криминал на огромном раду и труду, и додао да не може да искључи могућност да оваквих тајних просторија не постоји још, као и да ће полиција учинити све да оне буду пронађене.

„Ови зликовци неће никада изаћи из затвора. Они не заслужују да изађу из затвора, и сигуран сам да ће наше правосуђе донети управо такву одлуку. Материјални докази су ту“, рекао је министар Вулин.

Тужилаштво: Готов увиђај, машина за млевење на вештачењу

У скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила криминална група Вељка Беливука и Марка Миљковића за ликвидације и друга кривична дела, пронађена је машина за млевење која је размонтирана и послата на вештачење, речено је Танјугу у Тужилаштву за организовани криминал које води истрагу против ове групе.

У Тужилаштву истичу да је након вишедневних провера и прикупљања доказног материјала увиђај на лицу места завршен.

Друге детаље у вези са овим случајем Тужилаштво није износило јер је истрага тајна.

Пронађена машина за млевење послата је на вештачења која треба да утвде у коју сврху је служила овој криминалној организацији која је деловала под велом Партизанове навијачке групе “Принципи”.

Истрага против ове групе покренута је у фебруару, када је поред Беливука и Миљковића ухапшено укупно 20 припадника те групе.

Према досадашњим званичним информацијама, они се терете за три убиства.

Међутим, истражује се да ли има доказа да се повежу са још неким нерасветљеним случајевима нестанака мушкараца у задње две године као и другим кривичним делима.

Група се такође терети за препродају дроге и недозвољено држање оружја.

Сви осумњичени су и даље у притвору.

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести