Тројица од осморице Шиђана остају иза решетака

Тројица, од осморице младића из Шида који се терете за тучу испред једног угоститељског објекта, у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, у којој су Д. М. из Вајске и Н. Ш. из Чуруга задобили тешке повреде, а М. П. лакше, поново је продужен притвор.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Како “Дневник” сазнаје, до 17. јуна иза решетака остају Б. Д., Н. Б. и Л. М., против којих је Више јавно тужилаштво подигло оптужницу због оправдане сумње да су починили покушај убиства.

Са слободе се у даљем поступку бране В. С., М. М., Д. Н., М. М. и Б. М., који се терете да су у групи починили кривично дело насилничко понашање јер су саслушани сведоци.

Како су навели у Вишем јавном тужилаштву, окривљенима се на терет ставља да су дана 20. фебруара, у Новом Саду, у Улици Лазе Телечког, испред угоститељског објекта „Лазин сокак“, у групи злостављали и вршили насиље према више оштећених лица, те изазивањем туче и безобзирним понашањем знатније угрозили спокојство грађана и теже реметили јавни ред и мир, у ком догађају је тешко телесно повређен оштећени Д. М., кога су покушали да лише живота окривљени Л. М., Б. Д. и Н. Б., док је окривљени Б. Д. покушао да лиши живота више лица и то оштећене Д. М., Н. Ш. и П. М., задајући им оштрим предметом убодне ране у пределима тела у којима се налази више виталних органа.

Подсетимо, немили догађај испред једног угоститељског локала у Улици Лазе Телечког, у центру Новог Сада, догодио се 20. фебруара око 18 часова, а снимак бруталног пребијања тројице младића појавио се и на друштвеним мрежама. На снимку се види како неколико момака напада младиће који излазе из локала.

Видео запис који се појавио на друштвеним мрежама је, како се претпоставља, са неке од камера видео надзора из те улице.

Сумња се да је осморка из Шида тукла рукама и ногама тројицу младића, Д. М., Н. Ш. и М. П., са подручја Жабља и Бача и да су им задали убодне ране ножем, тако да су двојицу тешко, а једног лакше повредили. Двојица тешко повређених младића, након инцидента, превезени су у Ургентни центар Клиничког центра Војводине, где је Ш. Н. (21) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у грудни кош, док је Д. М. (24) примљен са тешким телесним повредама у виду убодних рана у пределу грудног коша, рамена и повредама главе.

Брзом и ефикасном интервенцијом, припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду ухапсили су, дан након инцидента, четворицу осумњичених. Лисице су прво стављене на руке Л. М. (20), Д. Н. (21), В. С. (20) и М. М. (21), из Шида, а два дана након туче, у Новом Саду и Шиду, ухапшена су још двојица њихових суграђана, Б. Д. (21) и М. М. (21). Након тога, ухапшена су и преостала двојица осумњичених Б. М. и Н. Б.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести