Вулин поручио са Тврђаве: Уживање у музици није оправдање за наркотике

Министар унутрашњих послова Републике Србије Александар Вулин посетио је данас новосадску тврђаву и простор на коме ће се одржати музички фестивал Егзит.
1
Фото: МУП

Вулин је нагласио да ће полиција учинити све да сви посетиоци фестивала Егзит буду сигурни и безбедни, али је исто тако упозорио да не узимају наркотике.

"Током трајања Егзита полиција ће учинити све што је у нашој моћи да сви који буду дошли на Егзит буду сигурни, безбедни, да се лепо проведу, али их све заједно упозоравамо да не узимају наркотике. Учининићемо све што је у нашој моћи да спречимо, колико год можемо конзумирање наркотика, да сваког нарко-дилера ухапсимо, приведемо правди, а и све оне који конзумирају дрогу да упозоримо да је то кривично дело и да ћемо учинити баш све да им то отежамо", истакао је Вулин. 

Министар је подвукао да нема оправдања за конзумирање  наркотика.

"Дођите, проведите се, уживајте у музици, али немојте се дрогирати, нема оправдања. Не постоји ни једно оправдање да се дрогирате, не постоји ни једно оправдање да отрујете неко дете дрогом, не постоји ниједно оправдање да упропастите свој живот или туђи живот тако што ћете се дрогирати, тако што ћете на Егзиту учинити нешто јако глупо зато што сте били дрогирани", поручио је министар полиције. 

Вулин је казао да ће полиција сваког кога пронађе, без обзира да ли је дилер или конзумент дроге, у складу са законом казнити.

"Полиција ће учинити све да смањи количину наркотика, а сваког кога пронађемо, без обзира да ли је био дилер или конзумент,  учинићемо све што је у нашој моћи да заврши у затвору и да за то буде кажњен", изјавио је Вулин приликом обиласка петроварадинске тврђаве на којој од сутра почиње одржавање фестивала Егзит.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести