За убиство и рањавање пред Наном Недељку Грбовићу 13 година затвора

БЕОГРАД: Виши суд у Београду осудио је данас на 13 година затвора некадашњег шефа обезбеђења ноћног клуба "Нана" на Сењаку Недељка Грбовића, због оптужби да је у децембру 2017. године убио Александра Савковића (27) испред тог клуба, ранио Адију Исеиновића (29) и угрозио више особа.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

Истом пресудом тројица оптужених за учествовање у тучи исте ноћи у Нани Стеван Дукић, Стефан Шапурић и Милош Танчев су ослобођени од оптужби.

Грбовић је осуђен за кривично дело "обично" убиство, за које је запрећена казна од највише 15 година, иако га је тужилаштво теретило за тешко убиство за које је запрећена казна од 10 до 40 година затвора, саопштено је из Вишег суда.

Њему је данас такође продужен притвор.

На ову пресуду дозвољена је жалба Апелационом суду у Београду.

Тужилаштво је тражило од суда да Грбовића осуди за кривично дело тешко убиство, док је његова одбрана тражила да буде ослобођен оптужби или евентуиално оптужен за прекорачења нужне одбране или убиства из нехата.

Грбовић је у завршној речи поново изјавио саучешће породици Савковић.

У сукобу испред клуба "Нана" на Сењаку у раним јутарњим часовима, у децембру 2017. године убијен је Савковић, док је Адија Исеиновић (29) том приликом рањен.

Касно увече истог дана непознате особе бациле су молотовљев коктел на овај клуб и том приликом нико није повређен.

EUR/RSD 117.5753
Најновије вести