Алмиру Башовићу награда "Кочићево перо"

БЕОГРАД: Награда „Кочићево перо“ за висока достигнућа у савременој књижевности и оданости лепоти Кочићеве мисли и речи за пролеће и лето 2020. године припала је књижевнику Алмиру Башовићу за књигу „Четири и по драме“ у издању издавачке куће Конектум из Сарајева.
1
Фото: Tanjug
Награду додељује Задужбина Петар Кочић Бања Лука - Београд, а жири који је радио у саставу Никола Вуколић (председник), Миљенко Јерговић и Младен Весковић, донио је једногласну одлуку.
 
У саопштењу председник жирија, књижевник Вуколић каже да је у „Четири и по драме“ сакупљен драмски опус писца, драматурга, теоретичара и есејисте Башовића који је један од малобројних овдашњих писаца који поседује не само ону моралну одговорност према најдубљим друштвеним траумама пониклим на тлу кошмарне историје балканских народа него и ону чисто уметничку.
 
„О томе сведочи и његова потреба да у својим драмама стално успоставља контакт са великим традицијама европске драме и позоришта“, рекао је Вуколић.
 
Награда Кочићево перо за прољеће и лето 2020. године биће свечано уручена почетком августа у Музеју књижевности у Сарајеву.
EUR/RSD 117.1415
Најновије вести