Дивна Љубојевић пева Васкршњу литургију

БЕОГРАД: Дивна Љубојевић певаће Васкршњу Литургију, а Слободан Тркуља одржаће Васкршњи концерт без публике из Храма Светог Саве у недељу 19. априла уз благослов патријарха Иринеја и подршку ЕXИТ Фондације и Радио-телевизије Србије.
divna ljubojevic
Фото: Ksenija Gološčašpova
Дивна Љубојевић, коју стручна јавност сврстава у ред највећих мисионара музичке православне културне баштине, ће својим појањем заокружити Васкршњу Литургију коју ће патријарх Иринеј од поноћи служити у Храму Светог Саве.
 
Нешто касније, након јутарње Литургије, на платоу испред једног од највећих православних храмова на свету Слободан Тркуља извешће концерт под називом "Молитва за свет".
 
"Пандемија нас је подсетила колико смо крхки и вратила нас у куће, али истовремено нам је и приближила срца која сада куцају као једно. Породица је поново домаћа Црква, а љубав према ближњем је постала једина права мера. Музика на дан победе зивота над смрћу, биће наша подршка свима да издрже до краја. Не дајте се и ово ћемо победити", поручује Тркуља.
 
Идеја за овај догађај потекла је од оснивача Еxита Душана Ковачевића
 
"Драго ми је да можемо да помогнемо да уз два врхунска домаћа аутора, који су признати и у светским оквирима, улепшамо најрадоснији хришћански празник и пошаљемо лепу слику Србије у свет“ изјавио је Ковачевић.
 
Овај догађај је замишљен и као својеврсна Васкршња молитва за оздрављење света од тренутне пандемије, али и других пошасти, као што је загађење животне средине, које прети да постане највећа опасност за будућност човечанства када се пандемија заврши.
 
Дивна Љубојевић и Слободан Тркуља освојили су публику широм планете и иза себе имају стотине наступа у земљи и свету, од којих се издвајају они у Русији, Северној Африци, Кини, Француској, Немачкој, Холандији, Шкотској, Малезији, али и бројним другим земљама.
 
Васкршња литургија са Дивном Љубојевић биће преношена директно на првом програму РТС и ТВ Храм, док ће Тркуљин концерт у организацији ЕXИТ фондације и Балканополис центра за модерну Традицију, уз техничку подршку Скy Мусиц-а и ЕТМ продукције, публика широм света моћи да прати и путем фејсбук странице ЕXИТ фестивала.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести