Амерички сајтови о филму „Дара из Јасеновца”

У ишчекивању почетка америчке дистрибуције „Даре из Јасеновца” редитеља Предрага Гаге Антонијевића, најављене за 5. фебруар, о филму и тематици којом бави српски кандидату за Оскара и Златни Глобус у свим категоријама критике су изнели бројни специјализовани сајтови.
Jasenovac/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Тако амерички The Wrap.com у први план истиче да је у питању историјска прича која се прелама кроз судбину једне девојчице па наводи:

„У филму Дара из Јасеновца видимо ретку страну холокауста из другог дела Европе и из очију десетогодишње девојчице”.

Сајт намењен филмској тематици LRMonline.com piše: „Невероватно је да 80 година касније и даље слушамо приче из Холокауста. И сваку од њих је шокантно чути. Надам се да прича о Јасеновцу доприноси затварању тог мрачног поглавља у историји”.

Члан Извршног одбора Студија 101- Рон Буркле поручио је да је годинама изузетно поштовао рад редитеља Предрага Антонијевића и додао своја запажања о филму:

”Дирнула ме је непозната прича испричана о Дари из Јасеновца. Верујем да ће публика ценити умешност којом је кроз очи малог детета испричана ову убедљива прича”.

Подсетимо, након почетка диртрибуције у Америци, филм ће своју београдску премијеру имати 22. априла, након чега ће се наћи у биоскопима широм Србије.

Е. Н. Л.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести