Бесон ослобођен за једно, па под истрагом за друго силовање

ПАРИЗ: Француско тужилаштво саопштило је данас да је одустало од оптужнице за силовање против познатог редитеља Лика Бесона, на основу пријаве глумице Сандра ван Рој, која је наводно с њим била у повременој вези две године.
luk beson tanjug ap
Фото: Tanjug/ AP

Међутим, против редитеља је 21.фебруара покренута нова прелиминарна истрага, након што га је за сексуално напастовање пријавила још једна жена, наводи се у саопштењу тужилаштва, пише британски Гардијан.

Глумица Сандра ван Рој (27) оптужила је Бесона (59) да је напао 18. маја прошле године у хотелу "Бристол" у Паризу, по повратку са филмског фестивала у Кану, али је истрагом утврђено да познати редитељ није крив за силовање за које га је оптужила глумица.
Ван Рој, која је одиграла неколико мањих улога у Бесоновим филмовима, навела је да ју је редитељ силовао укупно четири пута током њихове повремене двогодишње везе, али да се плашила за судбину своје каријере у случају да га пријави.

Глумица је у пријави изјавила како се осећала лоше након што је попила чај и да ју је онда Бесон силовао, али су налази крви урађени након њене пријаве у мају показали да није била под утицајем недозвољених супстанци.

Међутим, њене оптужбе навеле су још осам жена да иступе и пред тужилаштвом или преко медији, оптуже редитеља за сексуално узнемиравање, а једна глумица је тврдила како је морала "на рукама и ногама" да бежи са кастинга из његове канцеларије у Паризу 2002.године.
Бесонови представници за штампу изјавили су како он категорички негира све наведене оптужбе, преноси Гардијан.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести