Биковић: Редитељи данас бар не почињу каријеру са 40 година

БЕОГРАД: Пандемија је у Србији и даље актуелна, али не успева да заустави хиперпродукцију телевизијских серија, а о том поп културном феномену за Танјуг говоре драмски уметници Милош Биковић, Виктор Савић и Тамара Алексић.
milos bikovic
Фото: Youtube Printscreen

Увелико звезда руских филмова, као и ТВ серија (“Хотел Елеон”, “Гранд”), Биковић је у међувремену постао значајан продуцент.

Због тога и снимање велике количине садржаја за мали екран посматра иза камере, што му је донело искуство управо у раду на крими серији “Јужни ветар”, чији се наставак очекује.

"Лепа околност је та што млади редитељи више не почињу каријеру са 40 година, као што је био случај када сам завршавао студије. Коначно има много више прилике за рад. Цела телевизијска индустрија је оживела" казао је Биковић.

Србија је постала пожељно место и за стране продукције као што је италијанска кућа "Иерволино"

Биковић је партнер продукцијске куће "Иерволино" са својом компанијом “Архангел Студиос Дигитал”.

“Технологија код нас напредује, и почиње да личи на неки јако добар стандард. Са друге стране имамо различите мане тог тренда. Пре свега, надам се да ће ускоро тај огроман квантитет почети да се сегментише у квалитет, јер неке веома важне теме се обрађују на један мени тренутно несхватљив начин", започео је важну тему продуцент.

Биковић је објаснио како функционише кинематографијау Русији.

"Када имате изузетно значајне теме, као што је шах, космонаутика, или 100 година рођења Чајковског, у Русији сниме четири или пет филмова на ту тему. Од тих пет остварења, два или три буду добра. Ми снимимо један филм, јер немамо логистику и новац за више. Ако тај пројекат или ТВ серија на ту тему не буде успешна, односно како та прича заслужује, ми се налазимо у великом проблему. Испада да смо снимили један филм на једну тему и затворили ту причу", изричит је Биковић.

Глумац Виктор Савић сматра да је велика предност што сада заиста има посла за све, посебно за већи број колега глумаца који тек завршавају глуму на факултетима.

"Ипак, не верујем да ће све ово још дуго трајати, а ко зна шта ће бити после тога, Нико нема појма шта ће постати тренд. Опет, у овако лошим временима данас, добро је што се толико ради", анализирао је Савић.

Популарни глумац,сматра да је понуда заиста велика, разноврсна, и публика може да одабере шта јој одговара.

“Брзим темпом се снимају серије, некад је тешко посветити се новој улози у потпуности, али опет и то зависи од пројекта. Потребно је бити мудар и бирати серије у којима се игра. Не треба трошити своје лице свуда, јер је глума прави маратонски посао.Огроман замах ТВ серија тренутно представља велики рат између разних телевизијских - продуцентских кућа, и то онда обара цену када се ангажују глумци. Тако сви сматрају да смо ми заменљиви. Ипак, свако треба да држи до себе, да цени свој рад и труд, и да буде стрпљив до боље понуде", закључио је Савић.

Глумица Тамара Алексић (чувена Ленка Дунђерски из серије “Santa Maria della Salute”) признаје да веома пажљиво бира ТВ серије у којима ће играти и не јури за улогама по сваку цену.

“Ако се уметници баве неким послом, треба да га обаве честито и поштено. Да сви воле то што раде, и да раде то што воле. Ако глумац или било који драмски уметник не испуњава те критеријуме, онда је њима на образ, али би било лепо да их сви испуњавају" казала је Алексић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести