Биковић: Срби и Руси се смеју истим стварима

БЕОГРАД: Срби и Руси се смеју истим стварима јер имају сличан темперамент и менталитет и зато верујем да ће овај филм бити радо гледан у обе земље, казао је Танјугу Милош Биковић након новинарске пројекције филма "Слуга" у режији Клима Шипенка.
е
Фото: Youtube Printscreen

Београдска премијера руског остварења "Слуга", у којем Биковић игра једну од главних улога, заказана је за 27. децембар у биоскопу Синеплекс Ушће.

У средишту приче филма је млади Григориј, "Гриша", којег игра Биковић.

Гриша је толико ушушкан у свом лагодном животу да мисли да је "изнад закона".

Када оде предалеко у својим испадима и бива суочен са затворском казном, његов отац предузима радикалне мере.

Уз помоћ старог пријатеља, психолога, отац смишља план да рехабилитује непослушног сина.

Гриша упада у изрежирану саобраћајну незгоду, а када дође себи, биће 1860. година, а он ће се наћи на великом сеоском имању, као обични слуга без веза и без примеса живота какав је до тада живео.

Биковић напомиње да филм обилује комичним сценама и специфичним хумором, али истовремено има и извесну дозу топлине.

"Остварење шаље лепу поруку која код гледалаца додатно индукује смех и позитивна осећања. Наш филм је заснован на постулату изреке ''Имао, па немао'', што сваком од нас може да се деси. Сваки човек се среће у животу са потешкоћама и прави изборе...Све то га гради и јача му карактер сваки пут када не иде лакшим путем. Јунак нашег филма је увек ишао лакшим путем јер се његов отац никада није бавио васпитањем деце", казао је Биковић.

Према његовим речима, Клим Шипенко је одличан редитељ и један од разлога што је прихватио улогу у филму "Слуга".

"Имао сам озбиљан изазов да направим ту улогу размаженог младог човека који ће се наћи пред животним изазовима", казао је Биковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести