Брнабић, Биковић, Деп на пријему филмске компаније Јерволино студиос

БЕОГРАД: Амерички глумац Џони Деп присуствовао је вечерас пријему којим је компанија Јерволино студиос из Италије промовисала свој први анимирани серијал "Пафинс импосибл" настао у сарадњи са Архангел дигитал студијом српског глумца Милоша Биковића.
prijem
Фото: Танјуг (видео)

Свечаности у здању београдског "Геозавода", присуствовали су уз Депа, који позајмљује глас једном од јунака серијала Џону Пафу, Биковић, премијерка Ана Брнабић, министарка културе Маја Гојковић, као и бројне званице.

Домаћини су били Андреа Јерволино, генерални директор студија за анимацију Јерволино Студиос и продуцентске компаније Јерволино енд Лејди Бакарди ентертејнмент и њихова суоснивачица Моника Бакарди, који су пријемом прославили и прву годишњицу рада у Србији.

У обраћању присутнима Деп се присетио снимања са редитељем Емиром Кустурицом и како се зближио са њим и његовом породицом, која је бринула о њему када се током дугог снимања разболео.

За Кустурицу и његову екипу рекао је да су знали шта треба да раде, као "група људи у којој су сви радили ка истом циљу, што је ретка ствар у животу".

"Упознат сам са шармом, топлином и лепотом српских људи. Кад проведеш доста времена са Кустурицом и његовима видиш им очи које имају дубоку душу", присетио се глумац.

За своје учешће у серијалу "Пафинс" Деп је рекао да је за њега нешто "другачије" и да је "велики изазов".

"На основу онога што сам видео да је направљено овде у Србији немам сумње да ћете довести још уметника, редитеља, аниматора да овде раде. Ово је савршена супротност Холивуду", рекао је Деп, који је за такво запажање награђен бурним аплаузом.

Глумац је на крају приметио да га још нико није понудио шљивовицом, "што је добро", казао је и изазвао смех присутних.

Нови Јерволино Студиос, који се састоји од два објекта у Београду и Новом Саду, производи у стратешком партнерству са Биковићевим Архангле студијом анимиране пројекте за светско тржиште, међу којима и кратку анимирану серију "Пафинс импосибл".

Серијал прати пустоловине пет арктичких птица које уз помоћ ментора Џонија Пафа постају јединствени тим суперхероја. Како је најављено, "Пуфинс импосибл“ ће ускоро бити доступан за стриминг на водећим светским платформама, а једна од њих је Епл тиви.

Најављујући да је заједнички план да са садашњих око стотину стигну до 560 запослених, Биковић је нагласио да је то пословна прилика за велики број наших младих људи да производе садржај који ће бити дистрибуиран широм света "и на спектакуларан начин промовисати Србију".

"Ова врста промоције је веома потребна нашој земљи. Имали смо тежак период у нашој историји последњих 20, 30 година и сада се опорављамо", рекао је Биковић.

Бакарди је рекала да "Србија има запањујуће уметнике", док је Јерволино рекао да су већ произведена 54 наставка "Пафинса" у студију који није постојао у јуну 2020. године и да серијал "иде у 85 земаља, са српским редитељем, писцима и филмском звездом број један Депом".

"Чим сам дошао одмах сам осетио да сам код куће. Данас могу рећи да сам и Србин, јер сам добио пасош", казао је Јерволино и додао да ће његов студио да "извози културу Србије широм света", а да су "Пафинс" "званично производ Србије".

Брнабић је истакла вечерас да креативне индустрије помажу да млади остају у Србији, да се они који су отишли врате, а да неки из иностранства долазе да живе и раде у Србији.

Брнабић је захвалила компанији што је у Србији и за све што је урадила за Србију и у Србији.

„Морам рећи да имам малог сина код куће и осећам се млада у срцу, па једва чекам да видим кући Џони Пафа“, рекла је премијерка.

Подсетила је да је један од основних фокуса рада њене владе инвестирање у креативне индестрије.

„То је била права одлука. Ово где смо данас је још један доказ да је то била права одлука. Ми смо тада осмислили једну националну платформу “Србија ствара“, како би искористили креативне индустрије да покажу шта Србија стварно јесте, да променимо имиџ Србије“, навела је Брнабић.

Рекла је да то није Србија земља ратова и конфликата, јефтине радне снаге и из које одлазе млади, већ земља која ствара, која сваки дан ствара нову вредност, идеје, иновације, нове технологије, филмове.

„Понекад ствара драму али и то је лепа ствар коју имамо да понудимо свету. Ствара и све остале ствари које стварају све наше компаније у Србији. Кренули смо да мењамо имиџ Србије у свету“, рекла је Брнабић.

Челницима Јерволино компанине поручила је да су будућност и раст у Србији гарантовани, уз захвалност што су, каже, имали веру коју су инвестирали у нашу земљу.

“Поред профита, извоза, радних места, та вера нам највише значи. Бићемо добри, солидни и предвидви партнери, влада ће остати партнер на којег ћете моћи да рачунате убудуће”, поручила је Брнабић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести