Да ли ће „Његова мрачна ткања“ постати нова "Игра престола"?

Знамо да ХБО активно ради на првом од неколико наставака хит серије, али на то ћемо причекати још неко време.
е
Фото: Youtube Printscreen

“Његова мрачна ткања” ("His Dark Materials") је адаптација истоимене трилогије Филипа Пулмана о двоје клинаца и њиховом путовању кроз паралелне светове. Књиге су освојиле многе награде и интересовање дефинитивно постоји, али питање је хоће ли бити хит, пише Индекс.

Прва књига трилогије "Поларно светло" изашла 1995. и прати 12-годишњу Лајру и њеног "даемона" или манифестацију људске душе у животињском облику. Обоје одрастају у Оxфорду, тачније паралелној верзији Оксфорда. Наиме, свет у којем се радња одвија сличан је нашем, али по многочему различит.

Њен необично обични живот мења се након што Лајрини другари почну мистериозно нестајати, а након што нестане и њезин најбољи пријатељ Роџер, Лајра креће у потрагу и бива уплетена у велику заверу.

Иза адаптације књига стоји Џек Торн који је написао "Харија Потера и проклето дете", а прве две од укупно осам епизода прве сезоне режирао је оскаровац Том Хопер.

ББЦ је већ наручио другу сезону иако се ради о једној од најскупљих британских серија у историји.

Део буџета свакако је отпао и на јака глумачка имена међу којима се посебно истичу Џејмс Мекавој и Рут Вилсон.

Премда су очекивања велика, не треба заборавити да ово није први покушај екранизације. Наиме, 2007. снимљен је високобуџетни (180 милиона долара) "Златни компас" с Никол Кидман, Денијелом Крејгом, Ианом Мекелоном и Ианом Мекшејном у главним улогама. Иако није пропао на благајнама, није био ни хит који су многи очекивали, због чега никад није снимљен наставак.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести