„Дара из Јасеновца“ филм са највећом просечном зарадом по биоскопу у САД

Филм „Дара из Јасеновца“, који се од петка приказује у америчким биоскопима, у викенду за нама остварио је велики успех, преноси „Мегаком филм“.
1
Фото: Youtube Printscreen

Наиме, остварење редитеља Предрага Антонијевића је током првог викенда приказивања забележило највећу просечну зараду у односу на број биоскопа у којима се филм приказује.

Српски кандидат за Оскара је просечно зарадио 1.251 долар по биоскопу. Просечна зарада по биоскопу за велике студијске филмове је значајно мања.

Тако је на пример, у протеклом викенду за филм Мале ствари зарада износила 952 долара, а за Крудс: Ново доба 910 долара. Такође, један од најочекиванијих европских филмова у америчким биоскопима Супернова са Колином Фиртом и Стенлијем Тучијем је у другој недељи приказивања имао просечну зараду од 191 долар по биоскопу.

Структура публике која је у протеклом викенду гледала филм Дара из Јасеновца је веома занимљива, па је рецимо 54 одсто испод 35 година старости – од укупног броја гледалаца, што говори у прилог томе да филм мења слику и перцепцију код младих о једном од најозлоглашенијих логора и потврђује његов едукативни карактер.

Дара из Јасеновца се по заради налази на 18. месту америчке „бокс офис“ листе гледаности и тренутно се приказује у бројним градовима широм Америке међу којима су Чикаго, Финикс, Милвоки, Мајами, Атланта, Далас, Денвер и Хјустон.

(РСТ)

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести