Дебитантски филм Стефана Малешевића на фестивалу у Пољској

БЕОГРАД: Дебитантски дугометражни филм Стефана Малешевића, "Мамонга", током наредних дана биће приказан као део званичне програмске целине Discoveries (Открића) новог издања фестивала New Horizons у Вроцлову, у Пољској. 
e
Фото: pixabay.com

Реч је о највећем филмском фестивалу у тој земљи, покренутом 2001. године, а овај филм, настао и уз подршку Филмског центра Србије, светску премијеру је имао на фестивалу у Карловим Варима, у оквиру такмичарског програма East of the West.

Мамонга је подељена у три приче. 

Прва прати животе двоје младих људи који одрастају у малом месту у Босни, а друге две приказују њихове судбине десет година након једног трауматичног искуства.

Главне улоге тумаче Марта Бјелица, Дражен Павловић, Наби Танг и Вук Јаношевић. 

Продуценти филма су Андријана Софранић (Нана 143) и Александра Цвијетић, Емина Ганић (Sarajevo Film Academy), Бојана Радуловић (Code Blue Production) и Стефан Малешевић (Словофилм).

Ауторску екипу чине директор фотографије Богдан Бабовић, сценографкиња Драгана Баћовић, костимографкиња Лидија Андрић, монтажерка Јелена Максимовић, дизајнер звука Бојан Паликућа и маскерке Наташа Севчникар и Јелена Првуловић.

Филм је сниман на локацијама у Србији, Црној Гори и Босни и Херцеговини, а подржан је од стране Фондације За Кинематографију Сарајево, Филмског Центра Црне Горе и Филмског Центра Србије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести