Додела награда ФАФ-а у Комбанк арени

БЕОГРАД: Награде Фестивала ауторског филма - за најбољи филм, односно Гранд При "Александар Саша Петровић", за најбољи сценарио, најбољу режију, најхрабрији филм програма "Храбри Балкан", најсинематичнију секвенцу "Влада Петрић", као и посебно признање свечано ће бити додељене у Комбанк дворани у Београду, саопштили су организатори.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Након церемоније, Фестивал ће такмичарски програм затворити рестауираном верзијом филма редитеља Атома Егојана "Егзотика" , који је уједно и био филм који је отворио први Фестивал ауторског филма давне 1994. године.

Програм Фестивала се наставља све до 16. децембра ове године, а поводом 125. годишњице рођења једног од највећих аутора, бунтовника свог времена, у последњој недељи Фестивала биће приказана рестауирана ретроспектива филмова Бастер Китона.

У оквиру ове ретроспективе, биће приказани "Бастер као спортиста", "Пароброд Били Млађи", "Три епохе", "The Saphed ", као и филм "Генерал" који ће званично, 16. децембра, затворити овогодишње 26. издање Фестивала ауторског филма у Београду.

Последња недеља Фестивала одржаће се у Комбанк дворани, док ће се нове сатнице наћи на званичном сајту .

Публика има могућност да неке од наслова фестивала погледа и на онлајн филмској платформи mojoff.net, који ће бити доступни и неколико дана након завршетка.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести