Џуди Денч у више филмова о Бонду од било којег глумца који је глумио агента 007

Осим свих успешних остварења и достигнућа, Џуди Денч је глумила у осам различитих филмова о Џејмсу Бонду, што значи да се она појавила у франшизи 007 више од било којег другог глумца који је тумачио насловни лик.
t
Фото: Youtube Printscreen

Денч у филмовима о Бонду тумачи лик М, вођу британског МИ-6 и Бондовог шефа. Лик М је први пут представљен у романима о Џејмсу Бонду Јана Флеминга. М је једина особа чија непоколебљива личност може застрашити и некога попут Бонда, пише Кликс.

Овај лик је постао незамењиви део филмова о Џејмсу Бонду и појављује се у свим остварењима познате франшизе, осим филма "Само за твоје очи". Лик М је први пут тумачио Бернард Ли, а у 17 година 11 пута је репризирао улогу. Роберт Браун је био први глумац који је наследио улогу након што је Бернард Ли преминуо у јануару 1981. године. Браун је глумио у четири филма, све до филма "Дозвола за убиство" (1989).

Женска верзија М, коју тумачи Џуди Денч, представљена је 1995. године у седамнаестом делу "Златно око". Она ову улогу игра већ 20 година, што је импресиван подвиг, јер се појавила у више филмова о Бонду од било којег другог глумца који је играо Бонда.

Појављивање у осам различитих 007 остварења је ставља испред Роџера Мура који је седам пута глумио популарног тајног агента. Она се појавила у најбољим филмовима о Бонду, укључујући "Казино ројал" (2006) и "Skyfall" (2012). Каснији филмови су снимљени без њеног лика, али она се успела још једном вратити како би поставила рекорд, у филму "Spectre" (2015). У њему се појављује у видео снимку који је раније снимила и оставила за Бонда.

Глумицино продужено присуство у франшизи Бонд је важно из много разлога, али посебно јер је серија ових филмова позната по честом мењању глумаца. Друге франшизе попут "Ратова звезда" задржавају исте глумце неколико декада. У 60 година постојања филмова о Бонду, седам различитих глумаца је тумачило улогу Бонда на великом екрану.

Џејмс Бонд франшиза признаје да добре ствари не треба мењати. Џуди Денч је донела потпуно другачији приступ, јер је једина жена у Бондовом животу коју он не гледа на сексуалан начин. То је отворило потпуно нове слојеве ове улоге.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести