ФЦС: Публика се вратила у биоскопе

БЕОГРАД: Уз подршку Филмског центра Србије, сви приказивачи и дистрибутери филмова у земљи су се ујединили и заједничком акцијом, под слоганом "Повратак у биоскопе", започели рад, уз поштовање свих мера безбедности које су прописане од стране надлежних органа, саопштили су из ФЦС.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Више од 4.000 посетилаца јуче је уживало у гледању филмова на великом платну Синеплекс биоскопа. Међу насловима за којим је владало највеће интересовање нашли су се девети филм прослављеног редитеља Квентина Тарантина "Било једном...у Холивуду", акција "Паклене улице: Хобс и Шо", фаворит млађе публике "Џуманџи: Следећи ниво", али и домаће остварење "Ајвар", редитељке Ане Марије Роси, који је имао сјајну реакцију публике и пре затварања биоскопа, рекао је Иван Хинић, председник Секције приказивача у Привредној комори Србије.

Филмски центар Србије је још на самом почетку пандемије препознао да су дистрибутери и приказивачи први осетили прекид у раду, и да се последњии враћају нормализацији у пословању, готово шест месеци након што су биоскопи у Србији затворени.

Због свега овога, ФЦС је подржао ову акцију, која је имала за циљ поновно успостављање биоскопског живота у земљи, на задовољство свих заинтересованих страна и публике, а у складу с прописаним мерама превенције ширења епидемије вируса ковид 19.

Филмски центар Србије је уложио значајна средства и енергију у развој и осавремењивање биоскопске инфраструктуре широм Србије, и један је од приоритета да се ова грана филмске индустрије што брже опорави, али и побољша након периода у коме није имала могућност да оствари приходе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести