Фестивал документарног филма "Док#2" крајем јануара

БЕОГРАД: Међународни фестивал документарног филма "Док #2" биће одржан од 30. јануара до 2. фебруара у београдској Комбанк дворани, најавили су данас организатори.
film, ilustracija pixabay
Фото: pixabay.com

Фестивал је конципиран тако да подржава интересовања генералне биоскопске публике, као и гледалаца са изразитим афинитетом према документарном филму.

Током четири дана биће приказани документарци иза којих стоје великани са једне или друге стране камере, па ће тако публика у дану отварања имати прилику да види документарни портрет "Повароти" награђиваног редитеља Рона Хауарда, о славом тенору који је из области класичне музике постао суперзвезда позната широкој маси и тиме обележила одрастање многих генерација.

Током фестивала биће приказан нови епски документарац "Диего Марадона" британског редитеља Асифа Кападије, добитника награде Оскар за документарни филм о Ејми Вајнхаус, као и творца филма о некадашњој легенди Формуле 1, Сени.

На затварању фестивала биће приказан контроверзни филм "Тежина Ланаца 3" Бориса Малагурског у новој селекцији A la Carte у којој филмове бира гост-уредник.

Фестивал "Док #2" представља и такмичарски програм дебитантских филмова Enter, у коме ће се за награду публике надметати 6 дугометражних документараца из целог света.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести