Филм "Сладолед" приказан на Фестивалу у Палм Спрингсу

ПАЛМ СПРИНГС: Филм "Сладолед" у чијој реализацији кључу улогу има и група српских имиграната из Чикага приказан је у Палм Спрингс на Филм фесту који је према речима главног глумца Игора Обрадовића веома значајан фестивал у филмској индрустији и на један нацин представља и предворје номинације за Оскара у конкуренцији краткометражног филма.
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

Обрадовић је синоћ пред светску премијеру филма, одржану другог дана Фестивала, рекао за Тањуг да је тај калифорнијски фестивал познат по веома великој и јакој конкуренцији - од око 6.000 пријава само је 300 одабраних за програм.

Наћи се у друштву тако квалитетних филмова велико је признање и велика част, навео је Обрадовић.

Како каже, то је и прилика да се на тако значајном фестивалу кроз њихов дебитантски филм чује и српски уз шпански и енглески језик.

Нагласио је и да им је драго што је њихов рад пропознат и што су селектори Сладолед уврстили у такмичарски део.

Само присуство на ПСФФ за нас је одскочна даска која је поставило високе стандарде за даљи рад посебно ако се узме у обзир да је ово наш први играни филм, рекао је он.

Додао је да их додатно чини срећним то што су улазнице распродате после два дана наком пуштања у слободну продају.

Светском премијером на ПСФФ филм је започео фестивалско приказивање и остварио један од основних циљева - да Сладолед види што више филмске публике како у Америци, тако и широм света, казао је Обрадовић и нагласио да би им посебно задовољство било да се филм прикаже на неком фестивалу у Србији.

У екипи на фестивалу су и главни актери - Стив Спремо који је сценариста/редитељ, Срђан Срђеновић директор фотографије и глумица Анђелина Обрадовић, навео је Обрадовић који је подсетио да је тај фестивал један од највећих у Северној Америци посвећен искључиво краткометражним филмовима и да их чак трећина, захваљујући оштрим критеријумима селекције, буде номинована за Оскара.

Радња филма дешава се једног топлог летњег дана у Чикагу, када Раде, недавни имигрант из Србије, кога Обрадовић глуми, крене да купи сладолед и тако почиње низ догодовштина или прецизније апсурда.

Према речима Обрадовића, екипа коју је окупио филм већ има планове за нови краткометражни филм, а такође се озбиљно воде разговори за дугометражни филм о једно српско-америчкој причи која је веома занимљива и дуго чувана тајна.

Обрадовић, који је иначе глумац Српског театра у Чикагу, из Палм Спрингса поручује да екипа жељно ишчекује премијеру на неком од филмских фестивала у Србији.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести