Филмови о Марадони и Полуњину на онлајн фестивалу "Moj OFF"

БЕОГРАД: Филм контроверзног редитеља Романа Поланског “Оптужујем” свечано ће отворити 27. марта у 21 час први онлајн фестивал “Moj OFF”, а на репертоару су и остварења о Марадони и Полуњину.
e
Фото: Youtube Printscreen

Љубитељи кинематографије моћи ће до 10. априла, потпуно бесплатно да уживају уз актуелна играна и документарна филмска остварења, али и наслове намењене деци и тинејџерима на адреси mojoff.net.

Пред гледаоцима наћи ће се чак 65 наслова снимљена у различитим светским продукцијама и копродукцијама, у оквиру пет програмских целина: Великани филма, Виђено невиђено, Документарни врхунци, Породична авантура и Кидс Фест представља.

Након свечаног отварања које ће уприличити најновији филм Поланског који је описујући чувену аферу Драјфус с краја 19. века уздрмао и дубоко поделио француско друштво и који се као носилац бројних филмских награда уврстио и на овогодишњи 48. ФЕСТ; на богатом репертоару „онлајн фестивала“ наћи ће се и занимљиви наслови из сфере документаристике.

Публика ће бити у прилици да види и никада у Србији приказан филм о украјинском балетану Полуњину „Играч“, као и филм о чувеном аргентинском фудбалеру Дијегу Марадони, који је приказан на овогодишњем Фестивалу документарног филма #DOK2.

Вероватно један од најзначајнији филмова модерног плеса „Играч“ енглеско -америчке копродукције из не тако давне 2016. године, прати животну и професионалну исповест украјинске балетске звезде Сергеја Владимировича Полуњина.

У једноипочасовном филмском остварењу редитеља Стивена Кантора, талентовани балетан кроз интимну исповест преиспитује своје постојање и посвећеност плесу, који су га и довели до епитета - легендарни у овој играчкој сфери Интересантан је податак да је филм сниман у Београду, али да никада није приказан у Србији и региону.

Захваљујући овом филмском - уметничком ремек делу, Полуњин који је истовремено држављанин Русије и Украјине, постао је и српски држављанин.

Такође, публика ће моћи да сазна интересантне и до сада никад виђене детаље из живота славног аргентинског фудбалера Диега Марадоне у истоименом енглеском документарном филму редитеља Асифа Кападије.

Бесплатни Online Филмски фестивал MOJ OFF, као пројекат Комбанк Дворане, Cine granda, Вилиног града и МЦФ Мегаком филма подржан је и од стране Министарства културе и информисања Србије.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести