Филмови са Феста у синеплексима Арени и Променади 

Филмови који су обележили 2018. годину, а који чине програм Феста у Београду, моћи ће да се виде и у Новом Саду.
arena sinplex
Фото: Promo

Од 23. фебруара до 4. марта, “Синеплекс” биоскопи у Арени и Променади радиће пуном паром да понуде програм ексклузивнији од редовног репертоара и приказивати филмове у терминима од 19 и 21.30 (Арена), односно 16.30, 19 и 21.30 сати (Променада).

– Све су то остварења која ће се сигурно тражити и радо гледати и у 2019. години – рекла је маркетиншка менаyерка Јелена Галетин, најављујући популарну филмску мнифестацију и у Новом Саду.

“Миљеница” Јоргоса Лантимоса отвара Феста у Новом Саду. У Арени ће бити приказан вечерас, а у Променади сутра. Филм је већ награђиван, а финална провера стручњака пашће на предстојећој додели Оскара, за које има десет номинација. Радња је смештена у Енглеску 18. века, игре око трона, у овом случају женског тројца.

Понуда филмова у Арени и Променада биће слична, али и различита. Тако ће се нови филм Ларса фон Трира, “Кућа коју је Yек саградио”, моћи да види само у Арени (27. фебруар), а филм “Пепе, један узвишени живот” Емира Кустурице, само у Променади (4. марта).

“Човек из сенке” Адама Мекија (Вајс/ Вице) још је један фаворит за Оскара, али још више - препорука за публику, јер је реч о ванредној улози Кристијана Бејла као Дика Чејнија, у ери док је био потпредседник САД, за време мандата Yорyа Буша.

Јелена Галетин је приликом најаве програма истакла и то да су, иако многи у конкуренцији за Оскара, одабрани филмови веома важни и у међународним круговима, поготово они који нису продуцирани у земљама енглеског говорног подручја. Ту је реч о филмовима као што су “Догмен” Матеа Гаронеа (Француска), “Тврђава” Игора Зајцева (Русија), “Хладни рат” Павела Павликовског, и многи други.

Улазнице за филмове са ФЕСТ-а у новосадским “Синеплекс” биоскопима у Арени и Променади могу се купити по цени од 400 динара.        И. Бурић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести