Горану Марковићу уручена Кристална коала

БЕОГРАД: Редитељу Горану Марковићу уручено је данас признање Кристална коала и новчана награда у Филмском центру Србије, за филм "Слепи путник на броду лудака".
goran markovic
Фото: Youtube Printscreen

Марковићево остварење проглашено је за најгледаје у конкуренцији од пет српских филмова, који су приказани на прошлогодисњем 18. Српском филмском фестивалу у Аустралији.

Признање је уручила амбасадорка Аустралије у Србији, Рут Стјуарт.

“Част ми је да будем у прилици да доделим ову награду Горану Марковићу. Аустралија је мултикултурална земља и јако нам је важно да свака етничка група има прилику да покаже најбоље што има. Овакав фестивал даје шансу људима из Србије који живе у Аустралији да се повежу са својим коренима, али и да буду у току са културом своје земље”, казала је овом приликом амбасадорка.

Горан Марковић се захвалио на указаној части.

“Кристална коала ми много значи јер знам да је избор филмова који путују у Аустралију узак и да се заиста бирају најбољи. Срећан сам што наши људи тамо имају прилику да погледају квалитетна остварења, јер су нажалост осуђени на сателитске канале, а знамо да се то не може сматрати културом”, казао је Марковић захваливши Аустралији јер одваја средства за фестивал као што је овај.

Испред Српског филмског фестивала у Аустралији говорила је Весна Чупић која је најавила овогодишње издање, које ће трајати од 14. до 24. новембра.

“Срећна сам што могу да кажем да наш фестивал спада у најдуже етничке фестивале, који се одржава у чак шест градова у Аустралији. Ове године биће приказни филмови “Делиријум тременс”, “Шавови”, “Ајвар”, “Такси блуз” и “Теслин народ”, а гошћа нам је глумица Весна Чипчић”, казала је Весна.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести