Једанаест остварења с Дунав филм феста у „Мој оф“ биоскопу

Дунав филм фест, који се од 11. до 16. септембра одржава у Смедереву, овај пут наћи ће се и на новој локацији, у виртуелној дворани онлајн биоскопа на платформи “Мој оф”, на којој ће моћи да се бесплатно гледа избор филмова с овог фестивала.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Пуних шест дана, у биоскопу “Мој оф” моћи ће да се погледа бесплатно једанаест европских остварења, распоређених у два одвојена програма: “Нови румунски филм” и “Бест оф Јуроп”. Филмови на платформи “Мој оф” биће доступни од 12 до 23.59 часа, у дану када су најављени на сајту њњњ.мојофф.нет.

Програм “Нови румунски филм” посебно истиче наслове двојице истакнутих румунских редитеља - Корнелија Порумбојуа и Радуа Жудеа. Љубитељи румунских филмских остварења моћи ће да 11. септембра погледају последњи Порумбојуев филм “Звиждачи”, који је премијерно приказан на Канском фестивалу 2019, где се нашао у трци за Златну палму, а потом на Фестивалу ауторског филма (ФАФ) у Београду. Дан касније, у овом програму биће приказан филм “Не занима ме да ли ћемо се уписати у историју као варвари” (Раду Жуде). Затим следе филмови “Породица” (Константин Попеску) 13. септембра, “Аферим” (Раду Жуде) 14. септембра, “Благо” (Корнелиу Порумбој) 15. септембра, и “Сви у нашој породици” (Раду Жуде)16.септембра.

У програму “Бест оф Јуроп”, биће приказани филмови: “Притка” (Кантемир Балагов, Русија) 12. септембра, “Мартин Еден” (Пјетро Марчело, Италија) 13.септембра, “Портрет даме у ватри” (Сцелин Скјама, Француска), 14. септембра, “Пламена јерес” (Ђузепе Капотонди, Британија/Италија), 15. септембра, и “Нобади” (Карл Маркович, Аустрија)16. септембра.  Филм “Пламена јерес” са Миком Џегером, Доналдом Сатерлендом и Елизабет Дебицки у главним улогама, премијерно ће бити приказан на платформи “Мој оф”. Прошлогодишња награда Фондације Мимо Ротела, на Филмском фестивалу у Венецији, припала је Мику Џегеру и Доналду Сатерленду. Филм се бави причом о амбициозном трговцу унајмљеном да украде вредну слику једног од најзагонетнијих сликара свих времена.

Још једна фестивалска премијера је биће пројекција остварења “Нобади” вишенаграђиваног редитеља Карла Марковича. Ова аустријска драма осврће се на тренутке живота једног мрзовољног старца који тражи помоћ мигранта из Авганистана како би сахранио свог пса...   

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести