Јужни ветар тријумфовао на Филмским сусретима у Нишу

НИШ: Филм "Јужни ветар" апсолутни је победник 53. Филмских сусрета који су доделом награда вечерас окончани у Нишу. 
niska tvrdjava, Fonet
Фото: FoNet

Гран при за најбоље глумачко остварење припало је Милошу Биковићу, награда за најбољу епизодну мушку улогу Миодрагу Радоњићу, награда за дебитантску улогу младом глумцу Луки Грбићу, а награду "Милорад Мандић Манда" за најбољу улогу у комедији добио је Срђан Жика Тодоровић. 
За све окупљене на нишкој Тврђави, Биковић је имао најоригиналнију поруку из Русије, где је са колегама снимио сјајно коло и на крају у видео материјалу поручио једно велико "Хвала". 

Награда "Царица Теодора" за најбољу женску улогу припала је младој глумици Марти Бјелици, а Олга Одановић освојила је признање за најбољу женску епизодну улогу.
Признање "Цар Константин", ове године, по оцени жирија, припало је глумцу Радовану Вујовићу за улогу Александра у филму "Изгредници". 
Специјалну награду за изузетно остварену глумачку улогу добили су Себастијан Каваца за улогу у филму "Едерлези рајзинг", Факета Салихбеговић Авдагић (Месо) и Емир Хаџихафизбеговић (Жаба). 

Повеља за изузетну женску улогу припала је Марији Пикић, а за мушку Младену Совиљу.
О наградама на фестивалу у Нишу одлучивао је трочлани жири који су чинили Ана Софреновић, Тихомир Станић и Бојана Маљевић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести