Кичић: Рокенрол никада више неће бити мејнстрим у Србији 

БЕОГРАД: Никада више у нашој земљи рокенрол неће бити мејнстрим музика, казао је Гордан Кичић, који игра главну улогу у филму "Патуљци са насловних страна" у режији Милорада Милинковића. 
gordan kicic
Фото: Youtube Printscreen

Премијера црнохуморне комедије "Патуљци са насловних страна" биће 17. јануара у Сава центру, а поред Кичића играју: Борис Миливојевић, Александар Радојичић, Милена Радуловић, Марко Гверо, Јелена Ђукић, Љуба Бандовић, Тамара Крцуновић, Рале Миленковић, Олга Одановић...

Милинковићево остварења приказује живот, разне догодовштине и сплетке највећег ријалити мага на овим просторима, кога игра управо Кичић. 

"Драго ми је да поново радим са Милорадом и био ми је изазов да уђем у тако комплексан лик. Није лако ући под кожу карактеру који сам у филму оживео. Ако бисмо размишљали о његовој моралној вертикали, она није баш на месту, али баш због тога сам се договорио са редитељем да га не осуђујемо већ да га одбранимо и да му дамо људску страну" казао је Кичић. 

Додао је да су се сви јако лепо забављали на снимању филма. 

"Срео сам неке од колега које дуго нисам видео...Направили смо филм који не осуђује, али показује извесне аномалије у нашем друштву." 

Напомиње, међутим, да инспирацију није проналазио гледањем телевизијских формата који данас доминирају у Србији. 

"Нити знам ко прави ријалити програме нити их гледам...гледао сам неколико талент шоу формата и то је све...Карактер који играм сам измаштао на основу врло прецизног сценарија који ми је Милинковић дао и то је све..." казао је Кичић. 

А говорећи о карактерима у филму и атмосфрери створеној у којој царују ријалити програми, Кичић цени да се рокенрол никада више неће одупрети турбофолку у Србији. 

"Никада више у нашој земљи рокенрол неће бити мејнстрим музика. Све је отишло предалеко. То је тако и готово", казао је Кичић. 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести