"Ко то тамо пева" - први дигитално рестаурирани филм

БЕОГРАД: Од 12 професионалних глумаца који су учествовали у снимању филма, само је четворо живих, казао је Тањугу глумац Боро Стјепановић пред гала пројекцију чувеног остварења "Ко то тамо пева" у сали Југословенске кинотеке. 
1
Фото: Youtube Printscreen

Легендарно остварење у режији Слободана Шијана, први је дигитално рестаурирани филм у оквиру пројекта "Вип Кинотека". 

Стјепановић наглашава да му је цели догађај помало страшан јер је допутовао из Црне Горе и схватио да ће само једна трећина глумаца који су учествовали у снимању филма "Ко то тамо пева" бити вечерас у Кинотеци. 

"Нас четворо смо живи. Александар Берчек, Неда Арнерић, Славко Штимац и ја. Па не можемо сад ми да покупимо сав "кајмак"" казао је Стјепановић. 

Цењени глумац је напоменуо да је заједно са целом екипом снимио филм у доброј атмосфери. 

" Лако, весело, ведро смо снимили "Ко то тамо пева". Приступили смо томе као новом професионалном задатку. Снимао сам тада по пет шест филмова годишње. Неко је стигао да игра у Шијановом филму, а неко не. Рецимо Богдан Диклић није стигао да снима заједно са нама. Шијан је био спреман и сваки кадар је имао нацртан. Филм смо снимили за мање од месец дана", казао је Стјепановић. 

Поред аутора филма Слободана Шијана вечерас у Југословенској кинотеци били су и Неда Арнерић, академик Душан Ковачевић по чијем сценарију је снимљен филм, Добривоје Танасијевић...

Захваљујући пионирском пројекту "Вип Кинотека" десет најпознатијих насловадомаће кинематографијебиће дигитално рестаурирано и као такво доступно публици. 

На предстаијећим премијерама рестаурираних филмова биће приказана остварења Живојина Павловића, Горана Марковића, Живка Николића, Срђана Карановића...

Београдску публику 20. децембра очекују две бесплатне пројекције дигитално рестаурираног филма "Ко то тамо пева". 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести