Кустурица у преговорима за нови филм у Кини

МОСКВА: Наш прослављени редитељ Емир Кустурица изјавио је вечерас да у Кини преговара о снимању новог филма, али није могао да открије ништа више од тога, рекавши да ће све бити познато 18. јуна.
kusturica.jpg
Фото: EPA (CLAUDIO ONORATI)

Кустурица је пре неколико дана награђен "Зланим витезом" на Филмском фестивалу у Севастопољу, а на питање новинара да ли ће ићи на Крим да прими награду, рекао је да неће моћи, јер ће у том периоду бити у Кини, где има преговоре о почетку снимања новог филма у тој земљи.

"Не могу да вам кажем више од овога. То ће бити објављено 18. јуна. На фестивалу у Шангају ће бити објављен један нови корак везан за мој живот", рекао је Кустурица новинарима у Москви где је вечерас у оквиру манифестације Дани Београда приказан његов филм "На млечном путу".

На питање шта за њега значе награде, Кустурица каже да су оне постале неизоставни део његових филмова, некад мање, а некад више.

"Тренутно се не бавим тим наградама, иако мислим да не могу никоме да забраним да ми их даје, а то због тога што је моја стваралачка сујета толико исцрпљена, до краја, и што су те награде више потребне тим филмовима него мени, односно оне су добре, јер поспешују рад филма", рекао је Кустурица.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести