Мишел Азанависијус председник жирија Сарајево Филм Фестивала

БЕОГРАД: Прослављени француски филмски редитељ Мишел Азанависијус, добитник Оскара за филм "Уметник", председаваће жиријем такмичарског програма - играни филм 26. Сарајево Филм Фестивала, најавили су данас организатори.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Након што је на 20. Сарајево Филм Фестивалу 2014. године представио филм "Потрага" Азанависиус се ове године враћа на Фестивал где ће са још четири члана жирија одлучивати о добитницима награда Срце Сарајева Такмичарског програма - играни филм.

"Азанависиус је аутор познат по снажном стилском изразу, који увек изнова преиспитује однос према филмском медију, његовом језику и историји. Сетимо се како нас је пре неколико година, у новом миленијуму, подсетио на снагу наизглед превазиђене филмске форме - с његовим ''Уметником''. Цели свет је опет уживао у једном црном - белом, немом филму'''', изјавио је Мирсад Пуриватра, директор Сарајево Филм Фестивала.

Азанависијус се тиме придружује плејади филмских аутора који су председавали жиријем Сарајево Филм Фестивала у претходним издањима као што су Mike Leigh, Мики Манојловић Јасмила Жбанић, Џереми Ајронс, Мирјана Карановић, Cristi Puiu...

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести