"Мој јутарњи смех" премијерно на Фестивалу ауторског филма

БЕОГРАД: Филм "Мој јутарњи смех", редитељски деби Марка Ђорђевића, премијерно ће бити приказан у уторак у Комабанк дворани, у оквиру Фестивала ауторског филма.
r
Фото: Youtube Printscreen

Ово је прича о закаснелом одрастању тридесетогодишњег Дејана, а говори о једној генерацији која је одрастала "под стакленим звоном" и чији су родитељи покушавали да сачувају децу од сурове реалности.

Сада, када су родитељи изгубили достојанство и снагу и када су породице почеле да се урушавају, њихова деца, већ одрасли људи, коначно морају да преузму одговорност и суоче се са животом.

По речима редитеља, овај филм прво је настајао као краткометражни, али су се на крају ипак одлучили за дужу форму.

"Инспирацију сам проналазио у нашој свакодневици. Уносио сам не само сопствено искуство, већ и приче које сам чуо и зато је било врло захтевно и тешко пренети све реплике на веродостојан начин", објашњава Ђорђевић.

Радња је смештена у Крагујевац, али како истиче, ова тема може да се догађа у било ком граду у нашој земљи.

"У фиму је Крагујевац јер су све приче и локације на којима се оне догађају у том граду, те ми је логично било да га оставим за место збивања".

У остварењу "Мој јутарњи смех" једну од последњих улога имао је Небојша Глоговац, а сарадња с њим, како открива Марко, дошла је изненада.

"Шетао сам Београдом са својом тетком и случајно смо срели Глоговца. Поразговарали смо о филму и представио сам му улогу видовњака. Одмах му се допала улога и пристао је да се видимо и снимимо. Било је право уживање и част радити са тако великим глумцем као што је то био Небојша Глоговац", казао је редитељ.

У филму се преплићу и балансирају туга, трагедија, смрт и с друге стране смели хумор, а најважније им је било, како каже да што веродостојније прикажу стварност која ће имати праву поетску поенту.

Улоге, поред Глоговца, тумаче Филип Ђурић, Јасна Ђуричић и Ивана Вуковић, а директор фотографије је Стефан Милосављевић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести