Мој off - online филмски фестивал

БЕОГРАД: MCF MegaCom Film, Комбанк Дворана, CineGrand и биоскоп Вилин Град придружили су се актуелној онлине културној сцени и у јеку борбе са пандемијом вируса корона.
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Осмислили су потпуно бесплатан кућни онлине филмски фестивал, са најновијим и најпрестижнијим награђеним насловима светских кинематографија који су обележили фестивалску сцену као и светским онлине премијерама.

У тренуцима кућне изолације ускоро ће бити покренут најновији онлине филмски фестивал под називом "Мој off - online филмски фестивал", са свим елементима који чине овакав културни догађај.

У оквиру двонедељног “онлајн фестивала” наћи ће се преко 30 најновијих играних и документарних остварења, од којих су многи светске онлине премијере, филмови који су премијерно приказани на недавно завршеном 48. Фесту и 25. ФАФ, укључујући филм "Невидљиви живот" који је добио награду Београдски победник за најбољи филм Феста, као и "Мартин Еден"који је добио награду Гордан Михић за најбољи сценарио ФАФ-а.

Поред наведених филмова биће приказан и јужнкојорејски филм "Паразит", који је добио четири Оскара, међу којима за најбољи филм и најбољу режију.

Филмови пристигли са црвеног тепиха Кана, Венеције, Берлина али и најзначајнијих документарних фестивала попут IDFA-е, CPH DOX-а, наћи ће се у оквиру две програмске целине током којих ће се дневно приказивати по три премијере и по три репризна филма укључујући и специјалне ретроспективе највећих филмских аутора и њихових култних остварења у мини циклусима.

Како није реч о платформи за гледање филмова него правом филмском фестивалу, филмови ће моћи да се прате само у одређеним терминима у току дана.

Филмове ће online моћи да прате како посетиоци из Србије, тако и из Црне Горе и Босне и Херцеговине.

На крају приказивања фестивала биће проглашени победници о којима ће одлучивати жири и сами гледаоци.

Фестивал, који настаје у временима бробе против вируса, има за циљ да настави свој културни живот и у будуће и поклоницима седме уметности пружи нови изазов и могућност савременог праћења фестивалских, ауторских и комерцијалних филмова.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести