Награде глумцима Нинковићу, Ћурчић и Мурићу у Нишу

НИШ: Награду "Царица Теодора" за најбољу женску улогу добила је Даница Ћурчић, а "Цара Константина" за најбољу мушку улогу Слободан Бода Нинковић на завршетку Филмских сусрета у Нишу.
bioskop
Фото: pixabay.com

На свечаности на испуњеној Летњој позорници Нишке тврђаве, "Гран-при ''Наиса'' за најбоље глумачко остварење припао је Денису Мурићу за улогу у филму "Златни дечко" редитеља Огњена Јанковића.

Одсутан због снимања серије Мурић је у видео поруци рекао да му је "Гран при" велика мотивација и подстрек, као и да се нада да ће кроз даљи рад успети да оправда признање добијено на 57. Филмским сусретима.

Одсутна је на свечаности била и Даница Ћурчић, која је "Царицу Теодору" освојила за филм "Мрак" редитеља Душана Милића, а примајући "Цара Константина" Бода Нинковић је награду посветио читавој екипи филма "Комедија на три спрата" редитељке Сандре Митровић.

Пошто је у питању ''Цар Константин'', и ово је дивна тврђава, лично ћу је однети у Смедеревску тврђаву, у мој родни град, да посети Ђурђа Бранковића. Дружиће се, рекао је Нинковић.

Повеља за изузетну женску улогу припала је Александри Балмазовић за "Усековање", која је награду посветила "свим храбрим људима који живе са опаком болешћу која се зове рак", као и лекарима који им помажу.

Петар Стругар је освојио Повељу за изузетну мушку улогу за филм "Златни дечко" редитеља Огњена Јанковића.

Награду за женску епизодну улогу освојила је Анита Огњановић за "Усековање" редитеља Синише Цветића, а за мушку Александар Ђурица у "Херојима радничке класе" Милоша Пушића.

Награду за дебитантску улогу добио је Стефан Бероња за "Хероја радничке класе".

Специјално признање жирија добио је Павле Менсур за филм "Усековање", док је награду за страног глумца добила Ксенија Маринковић из Хрватске за "Небеса" Срђана Драгојевића.

Чланови фестивалског жирија били су Петар Божовић, Душан Премовић и Бранка Зорић Васовић.

Посебну награда "Милорад Мандић Манда" за најбољу комичну улогу 57. Филмских сусрета припала је Олги Одановић која је рекла да је Манда био њена "радост, колега, пријатељ".

Примајући награду, Одановић је у емотивном говору додала да јој је била велика част да са Мандићем (1961-2016) дели позоришну сцену и "хиљаде кадрова у серији ''Село гори...''"
 

Био је велико срце, моја велика душа. Прерано си ми отишао са оне стране дуге. Хвала ти Маки на свему, што си нас научио и што си оставио иза себе. Веруј да то чувамо најбоље што умемо, рекла је Одановић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести