Наставак анимираног филма "Frozen" зарадио 127 милиона долара

ХОЛИВУД: Анимирани филм компаније "Дизни" "Залеђено краљевство" зарадио је током првог викенда 2013. године 67,4 милиона долара, а његов наставак "Frozen 2" протеклог викенда је инкасирао 127 милиона долара.
r
Фото: Youtube Printscreen

Како је саопштио Дизни, пројекат "Залеђено краљевство 2" био је помало ризичан, јер се веома ретко догађало да анимирани мјузикл постигне такав успех и то шест година након првог дела.

"Залеђено краљевство" зарадио је више од милијарду долара у свету, а наставак је веома агресивно рекламиран и поклазало се да се то исплатило.

Зарада од улазница у САД била је 75 одсто већа него за први део, иако је први део био приказан за Дан захвалности.

Други део не само да је зарадио 127 милиона долара за улазнице у САД, већ је и за прве пројекције у иностранству инкасирао већ 223,2 милиона долара.

"Ово је феноменалан почетак", оценио је филмски консултант Дејвид Грош и подсетио да су друга два анимирана филма "Тајни живот Петса 2 " и "Љуте птице 2" имала мању зараду за своје наставке у односу на "Фрозен".

Овај наставак "Залеђеног краљевства" представља публици принцезине сестре Елзу и Ану, као и Олафа који пева песму која је постала светски хит "Let It Go" („Сад је крај“).

У овом филму нема принца на белом коњу, већ су сестре те које помажу једна другој и то је нешто ново за публику која није навикла да мушкарац нија тај који спасава главну јунакињу.

То није класични Дизнијев сценарио и један је од разлога успеха, сматрају стручњаци за филм.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести