Наставак Камероновог Аватара од 14. децембра у биоскопима

Премијера дугоишчекиваног научнофантастичног остварења "Аватар: Пут воде", афирмисаног редитеља Џејмса Камерона, одржаће се 14. децембра у биоскопима широм Србије за чије приказивање се карте већ од данас могу пронаћи на благајнама.
e
Фото: Youtube Printscreen

Прошло је 13 година од како је Џејмс Камерон "увукао" светску публику, импресионирану тада најновијом 3Д технологијом, у унутрашњост света планете Пандоре.

Пратећи године које су прошле од првог дела, према замисли креатора филма евулуирали су и сами ликови из предстојећег наслова, поново предвођени глумцима Семом Вортингтоном и Зои Салданом.

"Аватар: пут воде" приказује породицу Сали, коју уз Џејка и Нејтири чине и њихова деца, прати невоље са којима се они сусрећу и путеве којима пролазе како би сачували једни друге, осврће се на битке које воде у нади како би преживели и на трагедије које су их задесиле.

Камерон је у једном од интервјуа истакао да филм урања дубље у динамику односа између Џејка и Неитири и њихове биолошке и усвојене деце.

"Рекао бих да је у новом филму више нагласак на ликовима, више на причи, на односима и више на емоцијама. Нисмо толико времене посветили односима и емоцијама у првом делу, као сада. Филм дуже траје јер има и више ликова којима смо се посветили," истакао је Камерон.

Нови филм инспирисан је режисеровом фасинацијом океанима, а како и сам наслов наговештава “Аватар: пут воде” већински је сниман под водом, за чије потребе је коришћен велики број камера, са специфичном, унапређеном технологијом.

Како би што природније извела своје улоге у таквом подводном простору, глумачка екипа која укључује и Сигурни Вивер добитницу награде Бафта, као и Кејт Винслет која се придружила постојећој Аватар екипи, прошла је обуку роњења како би успела да на неколико минута "дише" под водом.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести