Недеља италијанског филма у свету - Fare Cinema

Од 15. до 21. јуна одржаће се треће издање Недеље италијанског филма у свету "Fare Cinema", тематске смотре Министарства спољних послова и међународне сарадње Италије која је настала са циљем да промовише италијанске филмове и италијанску филмску индустрију у свету, најавили су из Италијанског института у Београду
film kamera snimanje pixabay
Фото: pixabay.com

Ова смотра, која ће се овог пута у потпуности одвијати дигитално, реализује се у сарадњи са Министарством културе Италије, Асоцијацијом ANICA, телевизијом РАИ, Институтом Луче Чинечита и Агенцијом ICE уз подршку дипломатско-конзуларне мреже и Италијанских института за културу.

Током целе недеље, која ће обухватити и Светски дан италијанског филма чије се прво издање обележава 20. јуна, на платформи RaiPlay бесплатно ће бити доступни бројни садржаји посвећени италијанском филму, попут мастеркласова са филмским новинарима и критичарима, видео лекција о филмским занатима, краткометражних и играних филмова, видео тура и многих других ексклузивних садржаја са титловима и на другим језицима.

Посебан омаж биће посвећен Федерику Фелинију и Алберту Сордију поводом обележавања стогодишњице њиховог рођења.

Цео догађај је доступан на онлајн каналима Италијанског института у Београду

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести