Неовлашћено дељење филма Тома на друштвеним мрежама

Продукцијске куће МинаКорд и Кобра филм, које су власници ауторских права филма "Тома", пријавили су Одељењу за високотехнолошки криминал Министарства унутрашњих послова неовлашћено дељење линка на којем се налази тај филм на друштвеним мрежама.
1
Фото: Youtube Printscreen

О неовлашћеном дељењу филма на друштвеним мрежама обавештена је и Антипиратска агенција Србије (САПА), која је током викенда уочила више стотина линкова, који су сви даље процесуирани у сарадњи са надлежним државним институцијама.

Како се наводи у саопштењу, из агенције САПА напомињу да "по кривичном законику Србије, као и земаља у региону, сваки вид објављивања или дељења ауторског дела спада у кршење ауторских и сродних права, те да свако ко се бави оваквим делатностима носи пуну кривичну и материјалну одговорност за насталу штету".

 "Сви уочени корисници који су неовлашћено делили филм 'Тома', обавештени су да уколико са својих налога не уклоне спорни материјал, против њих ће бити покренута кривична пријава Тужилаштву за Високотехнолошки криминал, која ће се односити на директну умешаност у неовлашћено искоришћавање ауторског дела или предмета сродног права, као и материјалну надокнаду за штету нанету деловањем", наводи се у саопштењу.

Продуценти филма "Тома" Жељко Јоксимовић и Драган Бјлеогрлић позвали су поштоваоце уметности Томе Здравковића да право искуство доживе у биоскопу. "Пиратерија је непоштовање дела. Пиратерија је крађа.

Пиратерија нема душу. Сваки кадар, свака композиција у филму "Тома", снимљена је тако да се у њој ужива на великом платну и свим погодностима које нуде данашњи биоскопи. И управо ту емоцију никада не можете доживети на мониторима компјутера или телефона", поручили су Јоксимовић и Бјелогрлић.

Они су додали да их ипак радује чињеница да публика и даље у великом броју одлази у биоскоп да "на прави начин доживи причу о 'Томи'", и подсећају да је филм погледало више од 500.000 гледалаца, а уједно је оборен и дневни рекорд са 35.000 посетилаца биоскопа. Рекордна гледаност постигнута је и током претходног викенда када је филм "Тома" погледало више од 75.000 гледалаца.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести