Нови филм Мајкла Мура погледало скоро два милиона људи на Јутјубу

МИЧИГЕН: Познати амерички филмски документариста Мајкл Мур поставио је на Јутјуб канал на Дан планете Земље свој нови филм "Планета људи".
p
Фото: Youtube Printscreen

Остварење ће бити бесплатно током 30 дана, а до сада га је погледало преко 1.800.000 људи.

Како стоји у опису документарца, аутори кроз њега поручују да свет губи битку у заустављању климатских промена на планети Земљи јер прати лидере који су га одвели погрешним путем - издали су еколошки приступ у корист корпоративне индустријске Америке.

“Овај филм је освешћујући позив који нас тера да сагледамо реалност коју не желимо да прихватимо: усред смо егзистенцијалне кризе и изумирање коју је изазвао човек”, кажу аутори.

Филм "Планета људи", чији је Мур продуцент, а режисер је његов сарадник Џеф Гибс, посвећен је тренутном стању животне средине, али и критикама еколошког покрета који је, према мишљењу аутора, кренуо погрешним путем и рано изгубио битку због непромишљених одлука с катастрофалним последицама, иако су им намере биле добре.

Аутори су објаснили да се већина човечанства налази у самоизолацији због вируса корона и као резултат тога људи су се изненада нашли у прилици да размисле о свом доприносу у рушењу крхког еко-система.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести