Нови Марвелов филм о суперхеројима

Остало је мање од три месеца до вероватно најишчекиваније премијере ове године „Avengers: Endgame“ („Осветници: Завршна игра“), која ће бити велико финале на крају серије од двадесет и два Марвелова филма о суперхеројима.
Robert Dauni Džunior kao Ajronmen, Toni Stark Foto: promo
Фото: Роберт Дауни Џуниор као Ајронмен, Тони Старк Фото: промо

Постоји много започетих прича које овај филм треба да расплете и доведе до смисленог закључка, али је најзанимљивије питање шта ће се десити са јунацима које је Танос убио у претходном филму. Јасно је да се нови ликови, попут Спајдермена или Црног Пантера, морају вратити (премијера новог „Спајдермена“ заказана је за крај јуна), али питање је да ли ће неко из оригиналних осветника ипак погинути.

На првом месту листе за одстрел је вољени Стив Роџерс, Капетан Америка, чијем је главном глумцу Крису Евансу истекао уговор. Стив Роyерс је у последњим наставцима Марвеловог серијала полако и убедљиво губио све илузије, заједно са својим почетним јоие де вивре, па је могуће да ће се његова прича завршити великом жртвом која ће му омогућити да се бар у смрти поново састане са Пеги.

Питање је да ли ће Тонију најзад бити дозвољено да се повуче и ужива у породичном животу са Пајпер како је наговештено, или ће се Ајронменова прича завршити спектакуларном погибијом каква највероватније чека његовог пријатеља и ривала Стива Роџерса

Питање је и да ли је „Endgame“ филм у ком ће се последњи пут појавити Ајронмен, или како он сам воли скромно да каже, геније, милијадер, плејбој, и филантроп Тони Старк. Шарм Роберта Дауни Џуниора је свакако помогао да се франшиза о осветницима лансира у звезде, али његови уговори током година постају сувише скупи за Марвел, кулминирајући са осам минута појављивања у „Спајдермену“ који су 2017. студио коштали невероватних 15 милиона долара. Питање је да ли ће Тонију најзад бити дозвољено да се повуче и ужива у породичном животу са Пајпер како је наговештено, или ће се Ајронменова прича завршити спектакуларном погибијом каква највероватније чека његовог пријатеља и ривала Стива Роyерса.

Према речима редитеља Ентонија и Џоа Русоа, реакције на пробне пројекције филма “Avengers: Endgame“ су сјајне. Иако још предстоји неколико недеља за монтажу филма, браћа Русо верују да је нужно да он траје три сата: “Емоције су суштински део овог пројекта. Када желите да испричате сложену причу и очекујете снажне емоционалне тренутке са ликовима то просто захтева одређену количину времена.“

Ентони Русо је касније изјавио како су одржали четири пробне пројекције филма, те да током прве три нико није отишао на паузу, што би могао бити добар знак за сам темпо филма и причу коју носи. Иначе, тросатна пројекција филма је некарактеристична за уобичајени холивудски модел који практикује што више пројекција у току дана зарад веће зараде. Ако и после додатних монтажа “Avengers: Endgame“и даље буде трајао три сата, број пројекција ће бити ограничен, што не мора да представља проблем ако се у обзир узме огромно интересовање за овај блокбастер.

„Avengers: Endgame“ ће се у биоскопима појавити 26. априла.

Настасја Писарев

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести