Номинације за Златни глобус: "Џокер" у трци у четири категорије

Објављене су номинације за атрактивну филмску награду Златни глобус која ће бити додељена 5. јануара наредне године у Лос Анђелесу, пише Кликс.
dzoker
Фото: Youtube Printscreen

"Џокер", редитеља Тода Филипса номинован је у чак четири категорије и то за најбољег глумца у драми, најбољу драму, најбољег редитеља и најбољу музику.

С чак 17 номинација у утрци за 77. поставу добитника Златних глобуса, међу филмским продуцентским кућама предњачи Нетфликс, који је однео три номинације и то за најбољу филмску драму и по једну за комедију/мјузикл, а следи га Сони, те Дизни и Ворнер брос.

И међу телевизијским продуцентима очекивано доминира Нетфликс са такође 17 номинација, ХБО је забележио 15 номинација, а Хулу и Прајм видео по 5.

Највише номинација међу играним филмовима освојио је Нетфликсова „Прича о браку“ који номинована у шест категорија, Скорсезеов "Ирац" са пет номинација, као и Тарантинов "Било једном у Холивуду", док су "Џокер" редитеља Тода Филипса и "Двојица папа", Фернанда Меирелеса освојили по четири номинације.

Међу телевизијским остварењима ситуација је нешто уједначенија, Чернобилј (ХБО), Круна (Нетфликс) и Unbeleivable (Нетфликс) нашли су се на врху пописа са по четири номинације.

Номинације су представили глумци Тим Ален, Сузан Келећи Вотсон и Дакота Фенинг, а као водитељ церемоније најављен је контроверзни Рики Жерве.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести