Објављени први наслови 10. Синема ситија, фокус на младим ауторима

НОВИ САД: Интернационални филмски фестивал Синема сити биће, најављују организатори, одржан од 1. до 3. септембра у Подграђу Петроварадинске тврђаве, у оквиру „Градић феста“.
gradic petrovaradin
Фото: Dnevnik (Branko Lučić)

Као и претходних година, Синема сити ће бити фокусиран на младе ауторе и њихове прве и друге филмове, а филмови ће се приказивати у оквиру селекција: „Национална класа“, „360 степени“, „Fresh Danube Films“, „Up to 10 bucks“ и „Planet Rock“.

Организатори су објавили и прве наслове које ће новосадска публика гледати у оквиру фестивала, а реч је о четири остварења селекције „Fresh Danube Films“.

На програму ће бити вишеструко награђивано остварење „Не гледај ми у тањир“ хрватске редитељке Хане Јушић, сатирична комедија редитеља Ивана Мариновића из Црне Горе „Игла испод прага“, словачка ауторка Терезе Нвотова представиће свој први играни филм - драму „Прљавштина“, а румунски редитељ Пол Негеску комедију „Два лото листића“.

Као што је и у досадашњој пракси Синема сити настојао да одговори на актуелне потребе и промене у друштву, ове године се прикључује иницијативи „Градић феста“, која настоји да укаже на важност и лепоту културне и историјске баштине Новог Сада.  

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести