Остин Батлер ће глумити Елвиса Прислија

Редитељ Баз Лурман дуго је трагао за глумцем који ће глумити Елвиса Прислија у биографском филму о овом музичару, и тек је однедавно одлука пала на Остина Батлера.
t
Фото: Youtube Printscreen

"Знао сам да не могу снимити овај филм без савршено подељених улога. Темељно смо тражили глумца који има природне и јединствене покрете, вокалне способности Елвиса, али и унутрашњу рањивост уметника. Током целокупног процеса кастинга, била ми је част сусрести се с тако великим бројем талената. Чуо сам за Остина Бутлера захваљујући његовој улози поред Дензела Вошингтона у филму 'Тхе Ицеман Цометх'. После опсежних тестирања на екрану, те музичких и извођачких радионица, недвосмислено сам знао да сам нашао некога ко би могао утелотворити дух једне од најпознатијих музичких фигура на свету", казао је Лурман, а преноси Кликс.

Аустралијски редитељ написао је сценарио за овај филм заједно са Крегом Пирсом. Филм о Елвису ће приказати однос између менаџера ветерана (Том Хенкс) и младог певача који је дошао из скромне породице, а постао икона која је променила ток музике.

Ово је први следећи Лурманов филм после адаптације “Великог Гетсбија” са Леонардом Дикаприом у главној улози.

План је да снимање филма о Прислију започне већ 2020. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести