Отворен јубиларни Равно Село Филм фестивал

РАВНО СЕЛО: Јубиларни, пети по реду, Равно Село Филм Фестивал отворен је концертом филмске музике, на ком су глумце и певаче пратити Зрењанински филхармоничари.
r
Фото: Tanjug

Публици се обратио Лазар Ристовски који је изразио задовољство што ће следеће године Дом културе који је пре пет година изгорео бити под кровом.

Игор Мировић, председник Владе Војводине званично је отворио фестивал наводећи да се осим Дома културе у Равном Селу реконструишу домови културе у Србобану и Ловћенцу, а наредне године то ће бити у Врбасу и још неким местима.

То значи да је иницијална идеја Лазара Ристовског због које је и основан фестивал успела да се прошири широм Војводине, рекао је Мировић.

Фото: Tanjug

Први филм на фестивали је “Не играј на Енглезе” Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Пешић је свој други филм снимио 34 године након првог, а инспирисала га је истоимена представа.

Осам је филмова у главној селекцији и то четири домаћа и четири страна, а међу њима и један дебитански - “Карантин” Диане Ринго.

Концерт филмске музике са свечаног отварања имаће своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма “ЈЕНГА – чудна игра” Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити затворен 3. јула.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести