Отворен конкурс за радионицу документарног филма

БЕОГРАД: Конкурс за бесплатну радионицу документарног филма отворен је данас у организацији Атељеа Варан и Дома омладине Београда, а рок за слање писане пријаве је 29. август, саопштено је данас из ДОБ.
e
Фото: Pixabay.com

Како најављују организатори, током трајања ове радионице 10 учесника ће савладати основе снимања документарног филма и начинити прве кораке ка томе да постану независни филмски аутори.

Радионица ће се одржати у Дому омладине Београда од 22. новембра 2021. до 29. јануара 2022. године, са паузом за празнике од 25. децембра 2021. до 15. јануара 2022. године.

Након упознавања са техничким аспектима снимања филма, анализе референтних филмских остварења, налажења локација и писања сценарија, сваки учесник ће започети снимање сопственог кратког документарца на исту тему.

Поред тога, монтажа (уз асистенцију професионалних монтажера) омогућиће увид у важан однос који постоји између аутора и монтажера.

На конкурс се могу пријавити сви грађани Србије, Црне Горе, БиХ, Северне Македоније, Хрватске и Албаније од 18 до 35 година старости који желе да стекну искуство у снимању документараца и свега што то подразумева.

Познавање технике снимања филма није неопходно. Радни језици радионице су енглески, француски и локални, с тим да је познавање енглеског обавезно.

Селекција кандидата врши се у две фазе: прва фаза је подношење писане пријаве у којој се налазе CV, кратка биографија на 2 стране и у слободној форми, текст дужине једне стране (са или без фотографије) са описом неког места, тренутка у животу или комшилука, као и попуњен формулар за пријаву.

Сав материјал се шаље на и-мејл адресу Атељеа са комплетним подацима за контакт и мора бити на енглеском језику.

Кандидатима који прођу у другу фазу биће заказан термин за разговор пре коначног пријема, а разговор ће се обавити лично (у Београду), телефоном или путем Zoom апликације.

Подршку овом пројекту, између осталих, пружили су и Филмски центар Србије и Француски институт.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести