"Пантомимом против короне" међу одабраним остварењима УН

БЕОГРАД: Кратки филм "Пантомимом против короне" глумца и редитеља Марка Стојановића прошао је селекцију на конкурсу "Глобални позив Уједињених нација креативцима - помозите да се спречи ширење Ковид-19" и ушао у одабране радове које ће УН и Светска здравствена организација ставити на располагање свим чланицама да их користе у својим кампањама.
p
Фото: Youtube Printscreen

је велико признање за наш скромни филм снимљен у кућним условима и за време изолације у априлу ове године" навео је Стојановић у допису који је достављен Танјугу.

Филм је представљен на разним друштвеним мрежама и до сада је погледан око 100.000 пута.

Како је филм могао бесплатно да се преузме и дели различитим каналима и емитује на телевизији, тако је постао присутан и на различитим порталима и емитован је на различитим телевизијама у Србији, самим тим број гледалаца је знатно већи.

Како су нас неке кинеске колеге обавестиле, филм је дељен и у Кини преко Вичет мреже, поручио је Стојановић.

Филм је званично у продукцији Светске организације пантомимичара и Асоцијације уметности и медија - Помоћ за младе и здравље иако је снимљен без буџета.

Уз Стојановића, чланови трочлане ауторске екипе филма су студент друге године ФТВ камере Филип Стојановић и Бориса Мијатовић студента друге године Снимања и дизајна звука. Обојица студирају на Факултету драмских уметности у Београду.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести