Паоло Сорентино стигао у Дрвенград

МОКРА ГОРА: Прослављени италијански редитељ Паоло Сорентино стигао је вечерас у Дрвенград где ће му у оквиру 11. Међународног филмског и музичког фестивала “Кустендорф” бити уручена награда за будуће филмове “Дрво живота”.
paolo sorentinto tanjug
Фото: Tanjug

Сорентину је посвећен и програм “Ретроспектива великана” у оквиру кога ће бити приказани његови филмови “Последице љубави”, “Породични пријатељ” и “Див”, а посебна пажња ће бити посвећена његовој серији “Млади папа”.

“Био сам узбуђен када сам први пут дошао на Кустендорф (2014) и срећан сам што ме је Емир (Кустурица) поново позвао. Радознао сам да видим шта се у међувремену дешавало”, изјавио је Сорентино по слетању у Дрвенград.

Након прошлогодишњег боравка на “Кустендорфу”, Сорентино је освојио “Оскара” за филм “Велика лепота” и вечерас је у шали рекао да је то један од разлога због чега је поново дошао.

Прослављени аутор ће сутра одржати радионицу за студенте и младе ауторе на којој ће говорити о судбини филма и да ли се филм из биоскопских сала сели на телевизију претварајући се формат ТВ серије.

“Вечерас ћу размишљати шта ћу сутра говорити. Ја сам заправо снимио серију која је филм у трајању од 10.00 сати. Мислим да уметнички филм има неке проблеме и телевизија може дати велику шансу уметности”, рекао је Сорентино, чија је серија “Млади папа” изазвала велику пажњу.

Фото: Tanjug

Он је најавио да ће крајем године почети снимање наредне сезоне “Млади папа” и додао да је његов нови филм о Силвију Берлусконију, али “не и само о њему” тренутно у монтажи.

На питање када ће и где бити премијера, Сорентино је рекао да не зна, али не одбацује могућност да буде и на “Кустендорфу” ако Кустурица буде желео.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести