Почело снимање филма “Било једном у Србији” у Лесковцу

ЛЕСКОВАЦ: Снимање новог домаћег филма “Било једном у Србији” почело је у Лесковцу, у режији Петра Ристовског и продукцији куће “Ле Филм”.
Počelo snimanje filma “Bilo jednom u Srbiji” u Leskovcu Foto: Tanjug
Фото: Почело снимање филма “Било једном у Србији” у Лесковцу Фото: Танјуг

У романтичној причи о “Српском Манчестеру” играју позната глумачка имена - Виктор Савић, Радован Вујовић, Теодора Ристовски, Слобода Мићаловић, Мики Манојловић, Немања Оливерић, Драган Петровић Пеле, Зоран Цвијановић и многи други драмски уметници из Лесковца, Ниша и Врања.

“Трудимо се да направимо романтичну мелодраму, која ће приказати стања духа Лесковчана оног времена, јер до Другог светског рата овај град је заиста био препознат у Европи и свету по својим достигнућима у текстилној индустрији”, изјавио је режисер филма и будуће мини серије Ристовски, како стоји у званичном саопштењу продукције, поводом почетка снимања.

Радња филма смештена је две године после Првог светског рата, када се протагонисти приче Дине и Цоне, опијени победом и заражени духом слободе и напретка који су искусили у великом свету, враћају у оронули Лесковац.

Иако делују да ће бити губитници, њих двојица израстају у хероје! Цоне, знањем које је стекао у Манчестеру, покреће успешну текстилну фабрику и поново осваја своју вереницу Зорку, док Дине приказује филмове у свом биоскопу и заувек мења укус младих.

Инспирисана истинитим догађајима, ово је романтична, духовита и носталгична прича у којој мали људи постају нада и носиоци промене у Лесковцу.

Звезда Виктор Савић је јунак Цоне у овом филму, за који каже да је ово је прича која инспирише и покреће, и то је разлог зашто је прихватио улогу.

“Мислим да је нама у Србији ова прича неопходна, јер подиже дух народа, а када кажемо златно доба Лесковца, то уједно значи и златно доба Србије”, објаснио је Савић.

Теодора Ристовски глуми Зорку, главни женски лик, за који каже да је једна вешта, брза, жена испред свог времена, веома радосна, живог духа, представник модерних дама, а налази се у љубавном троуглу, између две ватре, између Цонета и Прокића.

Глумац Радован Вујовић (серије “Корени”, “Краљ Петар Први”, “Државни службеник”) као лик Аћим Прокић, приметио је колико је сценарио веома занимљив и представља право освежење у периоду крими, полицијских и акционих трилера, јер је права топла бајка о ситним, а важним стварима.

Филм се реализује у продукцији куће Ле Филм, уз подршку Филмског Центра Србије и града Лесковца.

Звонимир Шимунец као продуцент и аутор пројекта је поводом првих снимљених кадрова будуће филмске приче изјавио да је на овом месту пре 100 година започео препород једног малог места до тада готово неприметне варошице, да би затим економски центри тадашње Европе, само деценију касније прозвали Лесковац - “Српски Манчестер”.

Снимање филма ће трајати наредна два месеца на локацијама у самом Лесковцу, Грделици, Вучју, Власотинцу и још неколико атрактивних места у околини Лесковца, а на аутентичним локацијама биће снимљени и филм и мини серија.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести