Познат жири Главног такмичарског програма Феста

БЕОГРАД: О најбољим филмовима 48. Феста у Главном такмичарском програму одлучиваће петочлани међународни жири који чине Себастијан Каваца, Наташа Нинковић, Никола Љуца, Дана Будисављевић и Клеменс Шик најавали су данас из Цебефа.
natasa ninkovic
Фото: Наташа Нинковић, фото: Дневник (В. Фифа)

За Београдског победника и друге награде ове године у Главном такмичарском програму такмичи се двадесет филмова из Србије, Француске, САД, Ирана, Италије, Грчке, Словеније, Аустралије, Бугарске, Бразила, Чешке, Северне Македоније, Судана, Саудијске Арабије, Хрватске, Данске и Колумбије.

Себастијан Каваца, словеначки позоришни, филмски и ТВ глумац, освојио је срца домаће публике улогом у серији Сенке над Балканом, а упознали смо га и кроз серије "Монтевидео, Бог те видео", "Наша мала клиника", "Да сам ја неко..."

Награду за најбољег глумца освојио је на Фесту 2018. за главну улогу у филму Едерлези рисинг.

Наташа Нинковић, једна од најбољих домаћих глумица, пођеднако бриљира у комедијама, попут Стада или Ивкове Славе, и драмама као што су "Ајвар", "Клопка", "Професионалац".

Члан је ансамбла Народног позоришта, а често је виђамо и на малим екранима.

Никола Љуца, млади редитељ више него успешно је дебитовао филмом "Влажност", који је премијерно приказан на Берлиналу, а затим и на Фесту 2016.

Љуца је тада награђен као најбољи редитељ, а "Влажност" је проглашен за најбољи филм 44. ФЕСТ-а.

Дана Будисављевић, хрватска монтажерка и редитељка, након низа документарних остварења, публици је представила свој дебитантски играни филм "Дневник Дијане Будисављевић".

На фестивалу у Пули филм је однео пет награда, укључујући и најважнију, за најбољи филм.

Клеменс Шик, немачки глумац, модел и политички активиста, богату каријеру градио је у позоришту, Холивуду, и независним филмовима.

Публици ван Немачке познат је по улогама у филмовима "Casino Royale", "Point Break и Overdrive", као и хит "Netflix филму Kidnapping Stella".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести